Nem tetszett a rajongóknak a Rift Rivals formátuma, ezért megváltoztatták

Nem tetszett a rajongóknak a Rift Rivals formátuma, ezért megváltoztatták

Keveselték a nézők a meccsek számát az egyes csapatok között, ezért bevezettek egy két találkozós csoportkört is, hogy igazán eldőljön ki a jobb.

Eleinte egy kicsit máshogy alakult volna a meccsek sora és nem feltétlenül lett volna elég lehetőség minden csapatnak összemérni a tudását a másik régió gárdáival. Ezt nem csak a nézők, hanem maguk a játékosok is jelezték a Riot felé, így kitolták kicsit a versenyt egy csoportkörrel és ezzel 4 naposra duzzadt az esemény időtartama.

Régóta várt összecsapásokat láthatunk végre a Rift Rivals keretein belül!

Aioween | 17/06/06 14:30A Twitch chatet 10%-ban Kappa spam foglalja le, a maradék 90%-ban pedig arról megy a vita, hogy EU>NA vagy EU

És hogy mi is változott pontosan? A végső összecsapást egy úgynevezett double round robin csoportkör előzi majd meg az eddigi last man standing helyett, ahol minden csapat összesen két darab Bo1-et játszik minden másik csapattal, de csak a másik régióból, így egymás ellen nem kell helytállniuk. Ennek köszönhetően jócskán megnő a meccsek száma, így tovább spammelhetjük majd chaten az EU>NA-t, valamint több meccset izgulhatunk végig a gárdák között.

A kibővült csoportkörnek hála 18 meccsből fog állni az első fázis, ami 3 napon keresztül tart. Ez naponta 6 meccset jelent, ami után kiderül majd melyik régiót ki fogja képviselni. Ez a rendszer azért is érdekes, mert a gárdáknak nem a saját régiójuk képviselőivel szemben kell megfelelniük, hanem az ellentétes régióbelikkel. A csoportkörök után az EU-ból és az NA-ból is egy-egy csapat jut tovább a döntőbe, ami egy Bo5 keretein belül fog lezajlani, az itteni győztes pedig felemelheti majd a Rift Rivals kupát a magasba.

Ezzel együtt az egyenes kieséses rendszer is eltűnik, mivel a csoportkörökben mindenki ugyanannyi meccset fog játszani, hacsak nem lesz szükség helyosztó mérkőzésekre. Az esemény július 5-én kezdődik és tart egészen 8-ig. Természetesen stream is lesz, amit mind magyarul, mind pedig angolul lehet követni a Magyar LoLTV és a Riot Games csatornáin.

Ha szeretnénk élőben végigizgulni, azt is megtehetjük a lolesports.com oldalán, ahol a jegyeket árulják. Ezek árusítása holnap, vagyis június 23-án délután 5-kor kezdődik, érdemes odafigyelni erre, mert valószínűleg hamar elfogynak és még annyira messzire se kell utazni, hiszen a Berlini stúdió ad otthont az eseménynek. A jegy ára egyébként 15€, ez igazán nem nagy összeg egy ilyen eseményért.

Szerintetek ki fogja hazavinni a kupát?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!