Élő legendák: 17 hónapja szerepel top5-ben az SK Gaming

Élő legendák: 17 hónapja szerepel top5-ben az SK Gaming

A brazil ötös 17 hónapja nem került ki a top 5-ből a HLTV rangsorában!

Kétségkívül a világ egyik legjobb csapata az SK Gaming. A nevükhöz fűződik két Major győzelem tavalyról, valamint az idei termés is szép: DH Summer 2017, IEM Sidney és CS_Summit győzelmek. Továbbá sikerüket erősíti még, hogy az ötös 2016 januárja óta nem került ki a HLTV ranglistáján a Top 5-ből.

CS:GO világranglista 2016, avagy tánc az első hely körül

Az eddigi legmozgalmasabb esport-évben a világranglista sem volt olyan fix, mint eddig. Hat csapat állt fel a dobogó legtetejére, nézzük meg, kik is ők!

2016 januárjában, az akkor még Luminosity Gaming néven játszó csapat ötödik helyezést ért el, amin azóta nem nagyon akarnak alább adni. Aztán jött az MLG Colombus és a világ térdre borult előttük: a csapat, mely fél éve sem játszott együtt megnyerte a Majort és onnantól nem volt megállás. Első helyezettek maradtak a következő 6 hónapban is, hiszen a kölni Major győzelem is az ő nevük mellé került, igaz ekkor már SK Gaming néven játszottak. 2016 második felében viszont nem tudtak tornát nyerni, de novemberig még tartották magukat, ugyanis folyamatosan elődöntőket, döntőket játszottak. Rajtuk kívül pedig nem volt ennyire konzisztens csapat a világon akkoriban egy sem. 

Végül novemberben fnx távozása és a NiP IEM Oakland győzelme miatt a második helyre csúsztak, de ezt a helyet a Majorig tartották úgy, hogy mindössze négy (!) emberből állt a csapat hivatalosan. Az ötöst, vagy inkább négyest akkor mindössze a FalleN, fer, coldzera és TACO alkotta, a portugál fox pedig beugróként segítette őket a következő Majorön, ahol még így is elértek a legjobb 4 közé!

Ezután Felps érkezésével ismét belendült a csapat szekere és az SK még mindig valahol a top 5-ben helyezkedik, most például éppen vezetik is a ranglistát, hála a 3 tornagyőzelemnek idén tavasszal. Tehát összesen 17 hónapja szerepelnek a legjobb 5 között, melynek közel felét az első helyen töltötték. Példátlan eredményesség, mely alapján elmondható, hogy az SK Gaming minden idők legsikeresebb CS:GO csapata lett!

Képek: HLTV

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!