Friberg Észak-Amerikában folytatja?

Friberg Észak-Amerikában folytatja?

Richard Lewis faggatta a NiP egykori sztárját a történtekről és a folytatásról!

A méltán híres Richard Lewist nem kell bemutatni senkinek, még nálunk sem. Többször beszámoltunk már e-sport oknyomozásairól és a botrányokról, melynek felfedésében oroszlánrészt vállalt. Most azonban kicsit nyugodtabb vizekre evezett és friberggel készített interjút, miután a svéd kikerült a NiP kezdő ötöséből.

Változás a NiP felállásában. Viszlát Friberg!

Várható volt, hogy előbb vagy utóbb drasztikus választ fog adni a NiP az folyamatos sikertelenségre. Eljött a pillanat!

Az interjúban sok általános kérdés is feljött, melyeket korábban megválaszolt, így azokra nem térnénk ki, a fenti cikkben elolvashatjátok. De a legérdekesebb része egyértelműen az volt a beszélgetésnek, amikor megkérdezte RL Adam Fribergtől, hogy kiköltözne-e Észak-Amerikába játszani!

A svéd játékos kissé homályosan fogalmazott, de azért kivehető, hogy nem zárkózna el egy ilyen lehetőség elől, ha "valóban tudna hinni a csapatban" és "képesek lennének címeket hozni haza". Ilyen csapatot eleve nehéz találni a mostani NA szcénában, hiszen mindannyian hullámvölgyben vannak most. Talán a Liquid vagy az Optic jöhetne szóba, hiszen előbbinél s1mple távozása után hatalmas lyuk tátong a csapat szerkezetében, melyre friberg orvosság lehetne tapasztalatával és képességeivel. Az Opticból pedig most lépett le JasonR, így a csapat edzője, Hazed játszik most ötödikként, de friberg tapasztalatával egy remek in-game irányítót kaphatnának, ami összességében az Optic reneszánszát hozhatná el. Ráadásul mixwell képében itt már van európai játékos is, aki bevált.

Friberg: "Még mindig úgy érzem, hogy többet is el tudnék érni CS-ben"

Futótűzként terjedt a hír, miszerint Friberg és a NiP útjai kettéválnak. A felmerülő kérdésekre Friberg maga válaszol!

Viszont van egy probléma, ami nehezen tenné lehetővé friberg megszerzését: élő szerződés köti a NiP-hez, mely kivásárlási árat szab távozásához, illetve biztosítja, hogy visszavonulása után a NiP-en belül kapjon munkát. Pontos információ az áráról nincsen, de biztosan magas, hiszen a neve egy komoly brandnek számít, ráadásul nagy sikereket ért el a múltban, így a NiP nem szeretné bárkinek eladni az utána járó bevételek megfelelő kompenzálása nélkül. A Liquid biztos ki tudná csengetni az árát, de jó kérdés, hogy látnak-e fantáziát a 25 éves játékosban.

Tehát továbbra is kérdéses friberg jövője, ugyanis kivásárolni nem lesz egyszerű egy szervezetnek sem, ráadásul az idő haladtával egyre jobban szűkülnek a lehetőségei, míg végül csak a NiP és a játéktól történő visszavonulás marad számára. Szomorúak lennének a rajongók és mi is, ha egy régi sztárnak így kellene befejeznie karrierét.

Borítókép: HLTV

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!