Meta jelentés: Korea és Észak-Amerika közti különbségek

Meta jelentés: Korea és Észak-Amerika közti különbségek

A két térség közt nem csak játékstílusbeli, hanem hős választási különbségek is vannak.

A kompetitív Overwatch fontos részét képezik a statisztikák és a különböző elemzések. Az olyan oldalak mint az Overbuff, Master Overwatch, vagy a Winston's Lab, rendszeresen készítenek részletes anyagokat arról, hogyan is épül fel az aktuális ranked rendszer és esport szféra. 

Orisa túlnőtt Reinhardton a legutóbbi patch óta

Ha a blokkolt sebzést nézzük, jelenleg nincs jobb tank az Overwatch legújabb hősénél.

Most az OmnicMeta jelentkezett egy olyan beszámolóval, amiben megvizsgálják a koreai és észak-amerikai régiók hős választásait a különböző rankok szerint. A statisztika elkészítéséhez összesen 140 ezer aktív account adatait használták fel mindkét térségből, bronze-tól egészen grandmaster-ig.
average heroes in regions s5 omnicmeta
A diagramok pozitív tartományában az ázsiai játékosok preferenciáit láthatjuk, amíg a negatív részen a nyugat régió előnyben részesített hőseit. A két véglet két különböző játékstílust is képvisel. Healer szempontból Koreában az inkább skill alapú Ana-t viszik csatába, amíg Észak Amerikában Mercy dominanciája figyelhető meg.
A pontos számok a következők:
omnicmeta kr na heroes diferences

A Top 5 legtöbbet használt hősből és a további adatok elemzéséből kiderül, hogy Koreában a jelenleg uralkodó dive meta-ban nem létezik a "két support legyen legalább" hozzáállás, ezzel sokkal agresszívebbé téve a mérkőzéseket. Genji és McCree minden rank szinten kimagasló népszerűségnek örvend, tankok szempontjából pedig D.Va és Zarya helyezkedik el a legmagasabban.

Amerikában A Pharmercy kombináció és Zenyatta népszerűsége kimagasló, és tankok terén Orisa is megjelenik, letaszítva Reinhardt-ot és Winston-t a képzeletbeli trónról. Lucio-t sokkal kevesebbet játszanak mint máshol, a Symmetra használat viszont növekedett.

A teljes kép átlátásához készült továbbá egy rankok szerint elkülönülő statisztika is, ami mutatja a két régió közti fontosabb különbségeket.
omnicmeta kr na overall differences
Jól látható tehát, hogy a különböző hősök milyen elosztásban szerepelnek a két régió játékosainak választási listáján. A teljes értekezést ITT tudjátok megtekinteni.

Sajnálatos módon Európát nem vették be ebbe az átfogó elemzésbe,  de amint elkészül azonnal beszámolunk róla.

Ti mit gondoltok? A koreai vagy az észak-amerikai választások jönnek be leginkább?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!



Borítókép forrása: battle.net

Kövess Minket!