Bőven akadnak szervezési bakik az ECS LAN-on, de legalább a meccsek jók

Bőven akadnak szervezési bakik az ECS LAN-on, de legalább a meccsek jók

Hiába nyert a Liquid, nem jutottak az elődöntőbe. Mutatjuk az ECS döntőjének második napjának az eseményeit!

Az ECS LAN döntőjének első napján 1-1 továbbjutót ünnepelhettünk, a második napon, azaz szombaton pedig eldőlt, hogy ki csomagolhat és kinek lehet még esélye megnyerni a tornát.

ECS LAN: Megállíthatatlan az SK, döcögős a FaZe és az Astralis

Elkezdődött az ECS fináléjának első napja, meglepetésekből és izgalmakból most sem volt hiány. Mutatjuk az eredményeket!

OpTic Gaming – G2 0:2 (Overpass 5:16; Inferno 6:16)

Az ”A” csoport két nyeretlen csapata közötti, kiesés elleni harc nyitotta a második napot. A G2 az SK-tól kapott ki viszonylag simán, az OpTic-ot pedig egy hasonlóan erős csapat, a FaZe ütötte ki. Az első pályán, Overpass-on nagyon simán nyert a G2, mindössze öt kört adva az OpTic-nak. Inferno-n jöhetett volna a revans, viszont ez elmaradt és egy újabb zakóba futottak bele, így hamar 16:6 állt az eredményjelzőn. A G2 ezzel a győzelemmel életben tartotta a továbbjutási reményeket, de tegyük hozzá, ez tőlük papírforma kell, hogy legyen, az elmúlt hetekben bivaly formában vannak. KennyS-éknek később a FaZe ellen kellett újra bizonyítaniuk.

fnatic – Team Liquid 1:2 (Mirage 6:16; Train 16:12; Inferno 6:16)

A másik ágon a ”B” csoport nyeretlenei játszottak, a fnatic és a Liquid. A jóval esélyesebb svéd ötöst már az első pályán hidegzuhany érte, hiszen Mirage-on 10:5-ös félidőt követően 16:6-ra kikaptak a gyengébbnek titulált Liquid-től. A saját pályájukon, kicsit szorosabban, de nyerni tudtak, így jöhetett a döntő pálya, Inferno. Inferno-n is gyakorlatilag ugyanaz volt, mint az első pályán, ott 10:2-re is vezetett az észak-amerikai csapat, majd 10:5-re tudták menteni a félidőt, ahol aztán újra csak egy kört tudtak nyerni, így 16:6-ra Inferno-t is elvesztették, ez a fnatic közelében sincs egy major győzelemnek a mostani formájukat tekintve. ELiGE játékát külön ki kell emelni, 2 fölötti ratinget csinált a svédek ellen.

FaZe – G2 2:0 (Overpass 16:10; Train 16:11)

Jöhetett a sorsdöntő meccs, hiszen ez döntött a csoport második helyéről, ezzel pedig az utolsó továbbjutási hely sorsáról. A meccsen nem történt különösebb meglepetés, Overpass-t és Train-t is mondhatni simán, 16:10-re és 16:11-re nyerte a FaZe, ezzel pedig az elődöntőbe kerülve.

Astralis – Team Liquid 2:1 (Train 16:4; Overpass 9:16; Inferno 16:10)

A ”B” csoport továbbjutási meccsén a HLTV ranglistájának második helyezettje és a 14. helyezettje csapott össze a továbbjutásért. Az Astralis a Liquid pályáján gyakorlatilag átszaladt az észak-amerikaiakon egy gyors 16:4-el. A második pályán jöhetett volna a befejezés lehetősége, viszont a saját mapjukon nagy meglepetésre 16:9-re kikaptak. Jöhetett Nuke, ahol aztán sikerült megnyerniük a meccset 16:10-re, ezzel pedig az elődöntőbe jutva.

A verseny vasárnap zárul, az elődöntőben 13 órakor a FaZe és a Cloud9 játszik Bo3-ban, majd 16:30-kor szintén Bo3-ban az SK Gaming és az Astralis csap össze. A döntő is Bo3 lesz, az várhatóan este 9-kor fog kezdődni.

A meccseket némileg beárnyékolja a helyszíni szervezés minősége, a LAN-on egyes elmondások szerint rossz körülmények uralkodnak. Például a kommentátorok nem a legkényelmesebb székeken ülnek:

A fények is elég hülyén vannak pozicionálva, ami miatt egy csomó embernek belevilágít a szemébe, sokan napszemüvegben nézték a meccseket

Sikerült egy-két nevet is elírnia a szervezőknek, bár ez nyilván apróság. De mégis, nem néz ki jól se az hogy Liouid, se az hogy Olofmesiter.

ECS

Sőt, az első napon még a streammel is gondok voltak. Az utolsó nap eseményeit egyébként itt tudjátok követni:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Képek forrása: CS:GO reddit, HLTV

Kövess Minket!