Az év meccsét nyerte meg az SK Londonban!

Az év meccsét nyerte meg az SK Londonban!

Az idei év legizgalmasabb döntőjét láthattuk tegnap este, íme az összefoglalónk!

Tegnap este lezajlott az ECS döntő, mely az idei év legizgalmasabb meccse lett! De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük meg, hogy mi történt az SK vs FaZe meccsen!

Az este 9 órakor induló nagy döntőt hatalmas várakozás előzte meg. Kétségkívül az idei év legjobb döntője volt a két csapat összecsapása Sydney-ben és most jöhetett a visszavágó, mely során a két legizgalmasabb játékot játszó ötös találkozott ismét. Mindkét csapat nagyot lépett előre idén és ahogy közeledünk az év második Major tornájához egyre fontosabb lesz minden verseny és eredmény.

Bőven akadnak szervezési bakik az ECS LAN-on, de legalább a meccsek jók

dan1 | 17/06/25 13:12 Az ECS LAN döntőjének első napján 1-1 továbbjutót ünnepelhettünk, a második napon, azaz szombaton pedig eldőlt, hogy ki csomagolhat és kinek lehet még esélye megnyerni a tornát. Elkezdődött az ECS fináléjának első napja, meglepetésekből és izgalmakból most sem volt hiány. Mutatjuk az eredményeket!

A vétó elég meredeken indult, hiszen az SK kiválasztotta a FaZe legjobb pályáját, Mirage-t. Igazából okos választás volt, hiszen bármit választanak a brazilok azonnal ez a pálya lett volna az ellenválasztás, így inkább túl akartak esni rajta az elején. A második pálya Inferno lett, mely előzetesen is nagyon kétoldalúnak ígérkezett, ám a FaZe picit jobb esélyekkel ugrott neki. A mindent eldöntő harmadikról is a FaZe dönthetett: Cache és Train közül végül utóbbira voksoltak.

Ez előzetesen egy rossz döntésnek számított, hiszen kifejezetten gyengén szerepelnek rajta és az SK, ha lehetett kerülte mostanság, tehát nehéz lett volna megjósolni a végkimenetelt mind elemzői szemmel, mind játékosként. Nem lehetett tudni, hogy mit alakítanak itt a brazilok, akik egykoron uralták a vonatos pályát, ha sor kerül rá. Viszont összességében a következő kép rajzolódott ki: ha a FaZe megnyeri Mirage-t, akkor vihetik 2:0-ra a szériát, ha pedig sor kerül a 3. pályára, akkor az SK mehet nagyobb eséllyel a győzelemért.

Mirage (11:16)

A FaZe terror oldalon kezdett és igen jól is szerepeltek itt, hiszen a meccs eleji passzív SK védelmet okosan kicselezték minden alkalommal. A félidő végére kicsit felpörögtek a CT-k és agresszívabb köröket játszottak, így sikerült szépíteniük és megszereztek 5 kört. A második félidő során egymás váltották a körök mindkét oldalon, de ez a játék az európai ötösnek kedvezett hosszútávon, akik így meg is nyerték a pályát 16:11-re. Itt még elmaradtak a nagyobb izgalmak, elég tiszta meccs volt, ahol az SK picit túlgondolta és feleslegesen túlbonyolította a játékát, ezt a FaZe skill gépei pedig nagyon okosan ki is használtak mindvégig.

Inferno (19:17)

Itt elég hamar felmerült mindenkiben, hogy jöhet a 2:0-ás FaZe győzelem, valljuk be jogosan. Mirage attól függetlenül, hogy NiKo-ék legjobb pályája az SK-nál is van olyan erős, hogy behúzhatták volna, ha már egyszer kiválasztották. Ám Infernóra egy felhype-olt FaZe érkezett, ami mindig félelmetes és a pillanatot megragadva rövidre is zárhatta volna a találkát. Viszont a brazilok nem hagyták ennyiben, CT oldalon 9:6-os vezetésre tettek szert az első félidőben. Ezzel együtt pedig megindult az a minőségű találkozó, amit mindenki várt: feszes, pörgős körök; magas színvonalú egyéni teljesítmények; szoros játék.

Folytatódott az adok-kapok és meglepetésre a rendes játékidő végére a FaZe átvette a vezetést, többek között NiKo és Karrigan remek játékának hála, akik egészen a 15. nyert körükig repítették a csapatot. De az utolsó kört 15:14-ről már nem tudták elvinni és jöhetett a hosszabbítás. Jól indult ez is számukra, de a 2:1-es első félidő után megmakacsolta magát az SK és megnyerte mindhárom CT oldali körét az első hosszabbítás során, így 19:17-es eredménnyel Inferno náluk landolt.

Train (19:17)

Nagyon nehéz helyzetbe keverte magát a FaZe ezzel a pályával, ugyanis Inferno után kissé szétestek, nem találták magukat és az első félidő végére csak 2 kört tudtak összeszedni. Miután 11 körös előnyből indult az SK a második félidőben már mindenki úgy érezte, hogy közel van a meccs vége. De Karriganék máshogy gondolták: megnyerték a pisztolykört majd a soron következő 13 körből csak egyet engedtek el. Ehhez a teljesítményhez elengedhetetlen volt Allu feltámadása, aki egészen idáig BOT módra volt állítva vagy nem is tudom, de se Mirage-on, se Infernón nem hozta a kötelezőt.

Az egyéni teljesítmények pedig meghozták az önbizalmat a FaZe-nek és folyamatosan látható volt, hogy végre jól szórakoznak: sokat nevettek, ugráltak minden kör után. Azonban itt sem tudták pont az utolsó kört megnyerni a rendes játékidőben, így elmaradt a 16:14, ismét hosszabbítás következett. Innen pedig ugyanaz a forgatókönyv játszódott le, mint Infernón. 1:2-es, majd 3:0-ás félidőt hozott az SK, akik ezzel 19:17-re behúzták 2. pályájukat is.

Tehát az ECS 3. szezonjának döntőjét és ezzel a 250 000 dolláros fődíjat a világelső SK Gaming nyerte meg, akiknek két hét alatt ez volt a második premier győzelmük, valamint idén már a 4. címüket nyerték meg, mely nagyon jól jellemzi az erőviszonyokat a Major előtt. Az utolsó pre-Major esemény, az ESL ONE Köln még sokat változtathat ezen a helyzeten, de jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy az SK idén nyáron a legnagyobb esélyesként szál harcba a 3. Major trófeájáért.

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!