Mini rework érkezik Cho'Gath-ra

A Riot-nál most már tényleg kiszakadt a buff/rework zsák. Napról napra egyre több és több ilyen tervről kapunk infót.

A Riot következő kiszemeltje a falánk, öreg harcos, Cho'Gath. Valljuk be, jó választás, hiszen Cho'Gath a játék béta időszaka óta ugyanaz lényegében. Amikor behozták az új Idézők Szurdokát kapott egy vizuális frissítést, de egyébként az alap kit-jében nem sok minden változott. A játékmenete az évek alatt kissé már unalmassá vált, és természetesen háttérbe is szorult, mert rengeteg olyan karakter jelent meg ez idő alatt, akik könnyen ki tudják játszani a képességeit. 

Aatrox kaphatja az eddigi legátfogóbb átdolgozást valaha a játék történetében

Aioween | 17/06/21 18:05Majd 4 éve már annak, hogy Aatrox megjelent a játékban, egy darabig jól érezte magát, majd visszavonult hosszú-hosszú időre a színpadokról. Az ő eltűnése is valakinek feltűnhetett a Riot-nál, mivel egy masszív rework-öt terveznek neki, elmondások szerint az egyik, ha nem a legnagyobbat a játék történetében.

Cho'Gath hatalmas gyengesége, hogy 1v1 szituációban könnyen alulmarad. Még ha az összes képességeddel is betalálsz, akkor is megeshet, hogy pórul jársz. A Q-jában ugyan nagy damage van, de ha nem tudsz akkora burst sebzést kinyomni az ellenfeledre, hogy a végső képességeddel be tudd fejezni könnyen megfordulhat az a harc. Főleg ha egy Darius-ról, Camille-ról vagy Gnar-ról van szó akik amellett, hogy tankosak képesek letépni az arcodat. Amikor Cho minden képessége cd-n van az egyetlen esélye az E-je, ami minden alaptámadásnál köpködi a tüskéket. Ezt szeretné a Riot kicsit átalakítani ezzel segítve a karaktert az 1v1 szituációkban.

Tervük szerint eltávolítják a kapcsolót az E képességről, és ugyan olyan aktiválható spell lesz, mint az összes többi. Ez elsőre nerf-nek tűnhet, ám a tüskék mostantól az ellenfél életerejének egy bizonyos százalékos arányában sebeznek majd, nem pedig egy elhanyagolható mennyiségű mágikus sebzést adnak át. Ezzel a változtatással Cho'Gath képes lehet felvenni a versenyt a tankokkal is, ám nem válik igazságtalanul erőssé a carry karakterekkel szemben.

Összességében egy egész kreatív megoldás lehet ez Cho'Gath számára, igazán ráfért már egy kis törődés a melákra. A változtatások hamarosan felkerülnek PBE-re, ugyanis a tervek szerint a 7.14-es frissítésben már az éles szerverekre érkezik a frissítés.

Mi a véleményetek róla? Cho'Gath main-ek, áldásnak vagy átoknak érzitek ezt a változtatást?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!