Azt hitted, hogy vége az

Azt hitted, hogy vége az "ADC in 2k17 LUL" mémeknek? Tévedtél!

A Riot Games csak nem akarja békén hagyni azt a Tüskervértet, megérkezett PBE-re egy olyan változata, ami sok fejfájást fog okozni az ADC-knek.

Tegye fel a kezét az az ADC main, aki még sosem érezte úgy, hogy sportszerűtlenül erősek a tankok ő hozzá képest. Gondolok itt olyanra, amikor a full tankra épített Sion, Jarvan, Garen vagy Rammus egy kombóból eltörölt a föld színéről. A Riot Games messze földön híres arról, hogy a lövészeket előszeretettel teszik ki olyan változtatásoknak, amikre alig tudnak reagálni. Az adc 2k17 mémek se véletlenül jelentek meg, a tavasz folyamán nem volt túl hálás dolog adc-zni. Most sem az, pláne azok után, hogy PBE-re betették a felújított Tüskevért egy újabb verzióját.

Ismét terítéken a Thornmail, ezúttal nem véletlenül

Aioween | 17/06/13 10:30Korábban már bekerült egy frissítés a PBE-re, de azt a készítők se gondolták komolyan, inkább véletlenül maradt bent, ezúttal kicsit jobban odafigyelnek. Nagyjából egy hónappal ezelőtt bekerült a PBE szerverre egy frissített Thornmail, aminek nem igazán örült senki, mivel lényegében kivette az összes alaptámadásra építő hőst a játékból.

Több cikkben is írtunk már arról, hogy a Riot munkálkodik ezen a tárgyon, ám első alkalommal csak egy véletlenül fent maradt frissítésről volt szó, második alkalommal viszont több komolyság volt mögötte. Végül most, a harmadik alkalomra kibújt a szög a zsákból, az új Thornmail a lövészek rémálma lesz. 

Kezdjük az alapoktól. Változik a tárgy felépítése, az eddigi két Lágy vért és egy Vadászmellény helyett egy Rubinkristály, egy Vadászmellény és egy új tárgy, a Bramble Vest alkotja az új receptet. Ez az új tárgy adja a megreformált Thornmail alapját, 25 varázssebzést szenved el minden ellenfél, aki Bramble Vestet viselő célpontra támad, továbbá a támadó a következő 1 másodpercben a Súlyos seb hatásnak köszönhetően drasztikusan kevesebb gyógyításban részesül. A befejezett Thornmail mindezt tovább fokozza. Az alap 25 varázssebzést tovább erősíti az extra páncélunk 10 százalékos értékével, tehát ha van 100 extra armorunk, akkor 25 helyett 35 sebzést fogunk okozni a támadónknak. Ám ha ez még mindig nem lenne elég, 15%-kal csökkenti a támadási sebességet is, továbbá most már életerőt is ad a vásárlójának, nem is olyan keveset (250).

Thornmail

Összesítve tehát, ez a tárgy ad egy tonna páncélt, nem kevés életet, minden alaptámadást megbüntet 25+az extra páncél 10%-ával megegyező sebzéssel, nagymértékben csökkenti a gyógyító hatásokat, tehát life steal, mint olyan nagyjából nem is fog létezni nála (pedig lényegében ez volt a lövészek egyetlen esélye eddig is a Thornmail ellen), és akkor még a támadási sebességet is csökkenti a támadón. Erre nem lehet mást mondani, mint hogy rémálom. Egy abszolút rémálom, képzeljük el, mi lesz, ha ez valóban bekerül így a játékba, és adc-ként 3 ilyennel fogod szembe találni magad. Ha ez megtörténik, jó eséllyel újra a meta adc-k között köszönthetjük Vayne-t és Corkit is. Előbbit a W-ből eredő true damage miatt, a másikat a nagymértékű varázssebzése miatt. (Corkit ad-ra kell építeni, mégis a sebzése 80%-a varázssebzésként ütközik ki a célpontján.)

A hatodik szezon kezdetekor az adc-k egy nagyon komoly felújításon estek át, pontosan azért, mert az adc role haldoklott. Több karaktert is átdolgoztak, illetve új tárgyakat adtak nekik. Abban az időben a lövész, mint szerepkör nagyon jól szuperált, nem arról szólt az első 20-25 perced, hogy a tankok elől menekülsz, ha rád jöttek, mert volt esélyed velük szemben, aztán néhány frissítéssel később a Riot vissza is vett ebből az erőből, és hamar ott tartottunk, ahonnan indultunk. Most újra ez a szituáció, ez a tárgy egymaga képes lehet még nagyobb szakadékot vágni az adc-k és a tankok között. Miért teszed ezt Riot? A módosítás várhatóan a 7.14-es frissítéssel érkezik az éles szerverekre.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.