Szoros meccsekkel ért véget a Major kvalifikáció első napja

Szoros meccsekkel ért véget a Major kvalifikáció első napja

Véget ért a PGL Major kvalifikációjának első napja és ennek apropóján most elhoztuk nektek az első nap eredményeit és az 5 legszebb játékot, valamint a cikk végén megtaláljátok a mai nap menetrendjét is!

Csütörtökön kezdődik DeadFoxék-kal a Major kvalifikáció

Nyakunkon a PGL Major Kraków, egyelőre csak nyolc csapattal. A másik nyolcas sorsa a csütörtökön kezdődő Major kvalifikáción fog eldőlni.

G2 - Immortals 1:0 (Inferno: 22:20)

Rögtön a nap első mérkőzése elképesztő szorosra sikerült, 30 kör nem is volt elég nekik, hogy eldöntsék a végkimenetelt. Dupla hosszabbítást játszottak, ennek a végén pedig a G2 kaparintotta meg első győzelmét, sok-sok kiemelkedő egyéni játék után, ám a legszebb kétségkívül a meccset is eldöntő 4k volt NBK-től, aki a meccs embere lett:

Optic Gaming - PENTA Sports 0:1 (Train: 14:16)

A beugróval érkező Optic és az abszolút kiesésre ítélt PENTA párharca nem is lehetett volna jobb! Az első félidőben az európai csapat 8:7-re nyert, majd folytatódott az adok-kapok, melyből szintén ők jöttek ki jobban és a 30. körben meg is nyerték a meccset.

Team Liquid - TyLoo 1:0 (Inferno: 22:19)

A tegnapi nap nagy részében nagyon nem akartak a meccsek gyorsan eldőlni, ismét hosszabbítás döntött az amerikai és a kínai csapat között, ahol a 2. OT-ben előbbiek kerekedtek felül. Azonban sokáig meg volt a lehetősége a TyLoo-nak is a győzelemre, szépen hoztak nehezebb köröket is, ilyen volt többek között Mo 1v2 clutch helyzete is:

GODSENT - Team Dignitas 1:0 (Overpass: 16:14)

Ismét egy 30 körös meccs, egyszerűen nem tudtak ezzel leállni, de olyan jók voltak a meccsek, hogy nem is akartuk igazán! A meccs az utolsó pillanatig feszült volt, a Dignitas a meccs végén majdnem le is zárta azt egy 5 körös sorozat után, viszont az utolsó két körre felébredt a svéd gárda és 14:14-ről ők tudták behúzni a pályát. Ebben pedig nagy szerepe volt pronaxnak is, akit rendszerint rossz játékosnak tartanak, viszont ez a 4k megmentette csapatát a bukástól:

mousesports - Tengri 1:0 (Inferno: 16:1)

Amilyen izgalmas volt az előző négy meccs, pont annyira unalmas lett ez az összecsapás. A mouz szélsebesen bedarálta a kazah-kirgiz csapatot, akik egyetlen körük megszerzését sem siették el, 15:0 után érkezett a "szépítés". Nem csak arról van szó, hogy a Tengri mérföldekkel gyengébb bárkinél ezen a selejtezőn, hanem a mouz elképesztő formában van. Éppen ezért kíváncsiak leszünk mit produkálnak a következő játéknapokon.

HellRaisers - Vega Squadron 1:0 (Mirage: 16:10)

Erről a meccsről már beszámoltunk hosszabban, így érdemes átolvasni összefoglalónkat DeadFoxék meccséről, dan1 tollából:

Döcögősen indult, de a második félidőben lemosta a Vega Squadront a HellRaisers

A HR a Major kvalifikáció első körében a gyengébbnek rangsorolt Vega Squadron ellen kezdett, de egy gyengébb első félidőt követően sikerült feltámadniuk.

Flipsid3 Tactics - Renegades 1:0 (Train: 19:16)

Az előző két "sima" meccs után vissza is tértünk ahhoz, amiről a tegnapi nap szólt: hosszabbítás hosszabbítás hátán. Az első félidőben egy nagyon meggyőző Renegades-ot láttunk, 11:4-re vezettek. Aztán feltámadt a Flipsid3 és visszatértek a meccsbe, megmentették a rendes játékidőt, 15:15-ről jöhetett az OT. Itt pedig látszódott, hogy amit elkezdtek b1ad3-ék a második félidőben már nem áll meg, 4:1-es hosszabbítást hoztak, így 19:16-ra megnyerték a meccset, többek között CIS csapat sztárja, Electronic teljesítménye miatt:

BIG - Cloud9 0:1 (Cobblestone: 10:16)

A nap utolsó mérkőzésén egy igen sima első félidőt kaptunk, 12:3-ra nyerte CT oldalát a C9. Ezután picit fordult a kocka, a BIG tudott megindulni a második félidőben, hoztak is 5 kört egyhuzamban. Végül csak-csak lezárta a meccset az amerikai gárda, így 16:10-re megnyerték a pályát. A lezárásban pedig nagy szerepe volt ennek a körnek, ahol Skadoodle a nap legzseniálisabb körét hozta ezzel az 1v4 clutch szituációval:

2. napi menetrend:

  • 9:05 Team Liquid - Penta Sports (győztesek meccse)
  • 10:20 OpTic Gaming - Vega Squadron (vesztesek meccse)
  • 12:00 TyLoo - Renegades (vesztesek meccse)
  • 13:30 BIG - Tengri (vesztesek meccse)
  • 15:00 Team Dignitas - Immortals (vesztesek meccse)
  • 16:30 HellRaisers - Flipsid3 Tactics (győztesek meccse)
  • 18:00 G2 Esports - Cloud9 (győztesek meccse)
  • 19:30 mousesports - GODSENT (győztesek meccse)

Amennyiben bekapcsolódnátok a magyar közvetítésbe, azt itt tehetitek meg. Illetve angol nyelven is elérhető a PGL saját közvetítése, ezt is megtaláljátok, itt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!