Csütörtökön kezdődik DeadFoxék-kal a Major kvalifikáció

Csütörtökön kezdődik DeadFoxék-kal a Major kvalifikáció

Nyakunkon a PGL Major Kraków, egyelőre csak nyolc csapattal. A másik nyolcas sorsa a csütörtökön kezdődő Major kvalifikáción fog eldőlni.

Helyszín és lebonyolítás

A verseny a PGL stúdiójában, a román fővárosban, Bukarestben kerül megrendezésre. A versenyen ezúttal nem a szokásos csoportkör-rájátszás formátumot használják, hanem svájci rendszert. Itt összesen öt forduló lesz, aki megszerzi a harmadik győzelmét, az továbbjut a Major-re, aki viszont a harmadik vereségét szenvedi el, annak búcsúznia kell a versenytől.

Az első forduló párosításait már kisorsolták, ezeket itt láthatjátok időpontokkal (közép-európai időzóna szerint) együtt:

Változások a mezőnyben

A legutóbbi, ELEAGUE Major kvalifikációhoz képest négy helyen változott mezőny, a FaZe-ből legendák lettek, míg a NiP, az EnVyUs és a CLG hármasa nem jutott be ezúttal. Emiatt 3 újonccal is bővült a mezőny, ők pedig a BIG, a PENTA és a Tengri. A FaZe helyét a Liquid vitte el, akik tavaly még Major döntőt játszottak, ám Atlantában a csoportkörben búcsúztak.

Esélylatolgatás

Ha a HLTV ranglistája szerinti sorrendet nézzük, akkor a G2, az OpTic, az Immortals, a HellRaisers, a mousesports, a Liquid, a Cloud9 és a BIG jutna tovább, viszont ez csak a papírforma. Meglepetést okozhat akár a Dignitas vagy akár a GODSENT is. Nem is beszélve a Renegades ausztrál csapatáról, akik az utóbbi időben hatalmas fejlődésen mentek keresztül és mindenkit óva intenénk Nifty AWP játéka miatt, mert ha jó napot fog ki, akkor kő kövön nem marad.

VIDEÓ: Feltámadhat az ázsiai régió?!

Az ázsiai régió csapatainak eddig nem sikerült nagyot szakítaniuk nagy versenyeken, de ha így folytatják, hamar meglesz az eredmény.

Magyar szempontból az első meccs mindenképp szerencsés, hiszen Böröcz ”DeadFox” Bence csapata, a HellRaisers a HLTV ranglistájának 34. helyezettje, a Vega Squadron ellen kezd. Amikor legutóbb ez a két csapat találkozott – március végén, a DreamHack Austin kvalifikációnak döntőjében – akkor egy sima, 2:0-s HR győzelem lett a vége, de a Major pozíció közelségét érezve könnyen borulhat minden, pláne a random Bo1-ek alatt.

Mindenképpen izgalmas versenynek nézünk elébe, ti mit gondoltok, ki fog továbbjutni?

Borítókép: HLTV

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!