Körről-körre: Ez történt a HellRaisers - Flipsid3 meccsen

Körről-körre: Ez történt a HellRaisers - Flipsid3 meccsen

Körről-körre számolunk be arról, hogy mi történt a PGL Major kvalifikáció második napján DeadFoxékkal.

Döcögősen indult, de a második félidőben lemosta a Vega Squadront a HellRaisers

A HR a Major kvalifikáció első körében a gyengébbnek rangsorolt Vega Squadron ellen kezdett, de egy gyengébb első félidőt követően sikerült feltámadniuk.

A mai napon ismét pályára léptek DeadFoxék a HellRaisers-zel, hogy a többszörös Major legenda Flipsid3 ellen bizonyítsanak. Izgalmas párharcnak bizonyult már elsőre is, hiszen a volt Flipsid3 játékos bondik lehetőséget kapott, hogy volt csapattársai ellen mutassa meg tehetségét!

Szoros meccsekkel ért véget a Major kvalifikáció első napja

tbr | 17/06/30 11:30Véget ért a PGL Major kvalifikációjának első napja és ennek apropóján most elhoztuk nektek az első nap eredményeit és az 5 legszebb játékot, valamint a cikk végén megtaláljátok a mai nap menetrendjét is! Nyakunkon a PGL Major Kraków, egyelőre csak nyolc csapattal.

A pálya teljesen érthetetlenül Overpass lett, mely a HellRaisers legjobbjának számít és valahogyan csak átcsúszott a vétón. Jó kérdés, hogy a Flipsid3 mire készülhet ezen a pályán, hiszen ezzel lehet megágyaztak DeadFoxéknak egy győzelemhez. Bencéék terror, míg markeloffék CT oldalon kezdhetnek.

Rögtön az első körben zseniális terelést láthatunk Zerotól, így különösebb ellenállás nélkül be tudnak menni A lerakóra Bencéék és meg is nyerik a pisztolykört. A második kört viszont sikeresen bevédi a Flipsid3, hála a HR hibáinak, kicsit hamar vesztenek feleslegesen embereket és nem tudják visszahozni a hátrányt, ezzel együtt pedig a 3. kör is elúszik, hiszen a hatástalan force-szal nehéz helyzetbe keverik magukat!

A negyedik körben teljes eco kört kell vállaljon a HR, de sikerült úgy megkerülnie bondiknak WorldEditet, hogy bekéselje, ezzel erősítve a gazdaságukat a következő fegyveres körre:

Az első fegyveres kör eléggé elkapkodott lett és az utolsó másodpercig harcolnak a csapatok, de a bombarakásra nincs ideje DeadFoxnak 1v3-ban, így ezt a kört is elvesztik, 4:1 az állás. Emiatt pénzkiegyenlítésre szorulnak és csak néhány pisztoly és gránát kerül a kezük ügyébe, de így is kihozzák a maximumot a dologból: lekerült a bomba. Ismét jöhet egy fegyvervásárlás a HR-től, amiben a Flipsid3 agresszív védelme azonnal 3 fős emberelőnyt harcol ki magának, majd wayLander egy gyors spray-jel elkapja az életben maradt játékosokat is, ezzel befejezi a kört.

6:1-nél már kissé szorult a hurok a HR körül, kissé szétesettnek tűnik a játékuk, de így is rengeteg fegyvert vettek el a Flipsid3-tól a körök során, akiknek gazdaságuk csak nem akar megtörni. Egyik percről a másikra történt, de nagyon gyorsan elértünk a "nemzeti nyócegyhez". Ekkor érkezett az első időkérés Ange1-éktől, amire hatalmas szüksége volt a csapatnak, mivel nem tudták szállítani azt a teljesítményt, ami elvárható lenne tőlük Overpasson. Azonban ez sem hozza meg a várva várt sikert: egy félig eco-félig force körben, ahol két AK mellett egy-két pisztoly is feltűnt csak a bombarakás sikerül ismét. A sikertelen kör után jöhet az újabb fegyveres próbálkozás.

9:1-nél már igen nagy hátrányba keverték magukat, ahol egy WC környéki csetepatéban hirtelen elhullik több játékos is mindkét oldalról és 2v3-ban kellene megpróbálni, de markeloff és wayLander okos helyezkedése átkötő körül eldönti ezt a kört is. Újabb időkérésnek kell jönnie, meg is történik, hiszen a 10:1-es hátrány már komoly gondot jelenthet a játék későbbi szakaszára fordulva. Egyelőre bejött a kockáztatás a Flipsid3-nak Overpass bennhagyásával. A meccs képe nagyon hasonlít most a tegnapi Vega Squadron elleni meccshez, bár ott picit több kört tett fel a HR az eredményjelzőre ugyanennyi idő alatt.

11:1-nél egy force körben nagyon gyorsan lekerül a bomba, miután WorldEdit kezéből kikerült az AWP A lerakón, ezzel megnyitva a lehetőséget a bombarakáshoz. Az egyesével érkező CT-k végül nem tudták megmenteni ezt a helyzetet, így a HR 2. köre is megérkezett. Azonban a Flipsid3-ot ez nem lehangolta, sőt felbőszítette! A következő körben szinte mindenki játszótér felé fut, hogy megakadályozzanak egy, az előzőhöz hasonló sikeres támadást, sikerült is nekik, így 12:2 lett az eredmény. A félidő utolsó körében ismét kisebb lassúzás után szabadult el a pokol A lerakó környékén, mire a HellRaisers beér, addigra már csak wayLander van életben, őt bondik gyorsan leülteti és ezzel megérkezett a HR 3. köre is, jöhet a második félidő!

A 16. körben igen kaotikus pisztolykört láthatunk, mindenki rohan átkötőbe, hogy elfoglalja, de a közeli pozíciók többet ártottak Bencééknek, mint segítettek, így markeloffék kerülnek ki győztesen ebből a körből is. 13:3-nál kötelező force érkezik, amiben egyértelműen látható, hogy a HR az összeomlás szélén áll: Zero feleslegesen agresszív játékot vállal, frag nélkül hullik el. A többiek is sorra távoznak az élők sorából apró hibák miatt, így Stykora marad a helyzet megmentése, azonban nem sikerül neki megoldani a bombarakás utáni 1v2-t. A következő, 18. körben ecora kényszerülnek DeadFoxék, így ehhez mérten gyors véget ér ez a kör is, 15:3-ra értünk, innen kellene visszatérni.

A következő 12 meccspontból az elsőt igen sikeresen hárítják is, csupán bondik hullott el az első fegyveres körükben, ahol egy A támadást akadályoznak meg. További 11 hasonlót kellene még összekaparni, azonban ez most csak nem akar sikerülni: nagyon gyors B támadás érkezik a Flipsid3-tól, amire nem tudnak válaszolni a teljesen vak védők, így csak a két A védő, bondik és DeadFox maradnak életben. Nekik kellenemegoldani ezt a 2v4-et, de csupán bondik tud egy fraget beszúrni, ezzel a Flipsid3 megnyeri a kört és ami még fontosabb, a meccset is 16:4-re.

Elképesztő dominanciát mutatott ez a Flipsid3 az egész meccs folyamán, amire senki sem számított és láthatóan meglepte a HellRaiserst is. Reméljük a holnapi napra fel tudnak majd állni ebből a vereségből egy jó meccsel. Egyelőre az biztos, hogy a következő csapatok közül bárkivel találkozhatnak holnap: Immortals, TyLoo, Liquid és BIG. Ehhez a listához még két csapat csatlakozik ma, közülük sorsolnak ellenfelet a holnapi napra Bencééknek. (A Vega Squadron is 1-1-es álláson van, de velük már játszottak, őket nem kaphatják meg ellenfélként a továbbiakban.)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!