Taric és Alistar is erősebb lesz kicsit, Fiora  komoly nerfet kap

Taric és Alistar is erősebb lesz kicsit, Fiora komoly nerfet kap

Ez már a 7.14 előszele.

Braum, Thresh és Tahm Kench már használható tank támogatók a mostani metában, viszont két másik - Taric és Alistar - teljesen el vannak tűnve. Bár egyébként nem gyenge hős egyikük sem és a statisztikák alapján nincs is igazán szükségük extra löketre, viszont - főleg a játék korai szakaszában - gyengélkednek. A rework-ölt Taric ulti elég menő csapatharcokban, de ösvényen már kevésbé, nem lehet akkora play-eket csinálni vele, míg Alistarnak a képességei drágák, a töltési idők magasak és szintén gyenge az ösvényeken, amit az se kompenzál, hogy a játék késői szakaszára már kellően izmos tud(na) lenni. Így változtatnak is, meg nem is, kicsit ilyen "nézzük meg, hogy ez vajon használ-e" stílusban ad rájuk egy kis kakaót a Riot.

Alistart a játék korai szakaszában azzal akarják kompenzálni, hogy az ultijának a sebzéscsökkentését minden szinten emelik 5%-kal, így 75 helyett már 80 lesz majd a max, amit ki lehet hozni belőle. Ezzel együtt azonban az időtartamát csökkenti a játék kései szakaszára, az eddigi 7/8/9 helyett 6/11/16-os szinten is csak 7 másodperc lesz.

Taric esetében a Q esik át kisebb átalakításon. A játék elején némileg drágább lesz (60 helyett 70 mana), később viszont olcsóbb (140 helyett 110). A stack-ek számát is megemelték az eddigi 3-ról 5-re, amit autoattack után, vagy 15 másodpercnyi regenerálódás után kapsz, ráadásul a bónusz HP-s gyógyítást is átalakították, mostantól 1% jár a MAX HP után. Ezzel lényegében Taric lesz az első "fighter" hős, akivel tényleg be kell menni brusztolni a tömegbe, mert akkor tudja igazán kihasználni a képességeit.

További - jó lesz, ha ezek változnak kicsit - változások, amelyek tervbe vannak a 7.14-ben:

Rammus: A W önlassítását felezték 60-ról 30%-ra. Ez egy komoly buff, Rammus idáig arról szólt, hogy menj be az ADC-ért aztán get rekt, most azonban sokkal inkább lesz csapatjátékos. Erre érkezik még az átalakított Tüskevért. Ne lepődjünk meg, ha ez az átalakított Rammus elindul DPS irányba és majd Wits End-et és hasonló tárgyakat látunk rajta, amivel nem csak beyolozik az adc-ért, de ő maga is kiveszi a részét a harcból.

Azt hitted, hogy vége az "ADC in 2k17 LUL" mémeknek? Tévedtél!

Heldeus | 17/06/30 13:32A Riot Games csak nem akarja békén hagyni azt a Tüskervértet, megérkezett PBE-re egy olyan változata, ami sok fejfájást fog okozni az ADC-knek. Tegye fel a kezét az az ADC main, aki még sosem érezte úgy, hogy sportszerűtlenül erősek a tankok ő hozzá képest.

Fiora: Ez pedig egy jó vastag nerf, a passzívján a mozgási sebesség tuningot levették 5-20%-kal, szint függvényében, az ultiján pedig már egyáltalán nincs MS buff, így egyáltalán nem lesz könnyű befejezni az ultit, akár még a Flash-t is el kell majd használni érte. Valljuk be, rá is fért már.

Mint mindig, most is tegyük hozzá, hogy ezek PBE frissítések, tehát a végleges patch-ig még lehetnek változások.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!