UOL Khagneur haja bánta a TSM elleni meccset

UOL Khagneur haja bánta a TSM elleni meccset

Nagy hype-al indultak neki a csapatok az első napnak és sokan arra számítottak, hogy az amerikaiak le fognak bőgni csúfosan, nos a végeredmény egy kicsit másként alakult.

Elnézve az érkező NA csapatok jelenlegi formáját a saját régiójukban, illetve a meccsek alakulását a többi ottani csapattal szemben, joggal gondolhatták azt sokan, köztük én is, hogy az EU csapatok könnyedén átgázolnak majd az amúgy is jetlag-gel küszködő amcsi csapatokon. 

UOL Sheepy: "A TSM elleni visszavágót várom a legjobban!"

damilosK | 17/07/05 15:36A Unicorns of Love csapata még mindig vezeti a B csoportot és a Rift Rivals előtt. Ez alkalomból szólalt meg Sheepy egy interjú erejéig, hogy mit is vár ettől az egésztől. A két régió közti összecsapás előtt az UOL az utolsó meccsén egy nagyon szoros és meglepetést okozó szériát játszott az NiP csapatával, ahol végül három meccs után 2-1 arányban győztek.

Az első hat mérkőzésből azonban mindössze kettőt sikerült megnyerniük a srácoknak, így jelenleg 4-2-re a "vendégek" vezetnek. Nagyon vicces volt nézni egyébként az adást, az európai kommentátorok az amerikai csapatokat védték és kifogásokat gyártottak a hibákra, a tengerentúliak is ugyanezt tették a mi csapatainkkal. Ez sajnos a végeredményen mit sem változtatott, ráadásul a leggyengébb csapat, az elvárásokkal ellentétben nem a G2, hanem az UOL volt, akik egyedüliként a mezőnyben, mindkét mérkőzésüket elvesztették. De nézzük is szép sorban az összecsapásokat.

A napot természetesen a két tavaszi bajnok, vagyis a G2 és a TSM összecsapása nyitotta. Bjergsen-ék már a mérkőzés elején átvették az uralmat és egy darabig úgy tűnt, hogy ennek a meccsnek itt vége is. Zven egyébként nagyon okosan játszott Kog'Maw-val, Flash-ét mindig igyekezett megtartani, és pár mid game csapatharc után úgy tűnt talán visszajöhet a G2 a mérkőzésbe, mivel a TSM igencsak próbálta throw-olni az előnyüket, amiből nem keveset ledolgozott a G2. Sajnos egy újabb hiba után, a TSM Baronhoz jutott és onnantól megint ők voltak a nyeregben. Pár mid game hibát leszámítva, nem úgy tűnt, hogy a G2-nak sok beleszólása lenne a történésekbe, így a TSM bezsebelte az első győzelmet a napon.

Második mérkőzésre jöhetett a Fnatic és a P1. Sokan nagy dolgokat várnak a Fnatic-tól ezen a tornán, amire bizonyítékot is adtak ezen a mérkőzésen. A B_N K_NN_N feladványt a P1-nek sem sikerült megfejtenie, de legalább a Shent és a Galiot is elvették sOAZ-tól, így óvatosabban kellett Rekkles-nek játszania. Ez nagyjából a meccs első szakaszára volt elég, utána viszont már nem volt megállás, ráadásul Broxah Zac-kel és Caps Corkival is iszonyatosan beindult, Corkinak pedig nem lehet megálljt parancsolni, ha már több gyilkosság is van rajta. A csapatharcokat magabiztosan nyerték, a P1 pedig nem tudott már védekezni egy idő után.

Ismét a G2 került színpadra, ezúttal a tavaszi második helyezett ellen, vagyis a Cloud9 volt az ellenfelük. A mérkőzés MVP-je egyértelműen mithy Blitzcrank-je volt. Egyszerűen nem tudott mellélőni, folyamatosan terrorizálta a Could9 játékosait, akik próbálták kikerülni a hook-okat, de nem túl sok sikerrel. Könnyen azért nem adták magukat Sneaky-ék, a 35. perc környékén alig pár ezres lemaradásuk volt, de az 5 sárkányos Elder Drake buff nem volt móka a G2 oldalán, amit tetéztek még egy Baronnal is, ez pedig szép lassan a mérkőzés végét jelentette.

A következő lehetőséget az UOL kapta, hogy végre megmutassa magát a színpadon a P1 ellen. Ez volt az a meccs, amit szinte mindenki az UOL-nak adott volna, kár hogy mindenki tévedett. Exileh játékában már az elmúlt hetekben is látni lehetett, hogy valami nincs rendben és még Csacsi is gyengélkedett. A Rift Rivals-ra Vizicsacsi nagyon összeszedte magát, ugyanez mides társáról nem volt elmondható, sőt. Tény, hogy szétcampelték a mid lane-t, így a Ryze-nak sosem volt lehetősége kinőni magát, hiába tettek meg mindent a többiek, mid nélkül nem lehet nyerni, így nekik se jött ez össze.

A nap másik meglepetését a Cloud9 és a Fnatic összecsapása okozta. Ők már kibannolták Kennent, így Rekkles-nek Twitch-eznie kellett, no nem mintha ez akkora problémát jelentett volna. Blitzcrank dominanciája azonban itt sem szűnt meg, Smoothie folyamatosan roam-olt és besegített mindenhol. Jensen megkapta LeBlanc-ot, amivel megmutatta Caps-nek hogyan is kell igazán kesztyűbe dudálni. A 16. percben Jensen 5 0 1-ben volt. Rekkles is tartotta magát, Twitch-e elég jól nézett ki, 17. percben már ő is 4 gyilkossággal rendelkezett, de hiába. A Cloud9 egyszerűen jobban rotált a pályán így gyakrabban tudtak előnyösebb helyzeteket kialakítani, no meg Jensen is ütött, mint a buszkerék. Tornyokat is gyorsabban, meg többet döntöttek be, a Fnatic játszótere beszűkült, szép lassan a bázisra, amit a Baron segítségével ostromoltak Sneaky-ék. Két inhibotort elhozva nem volt nehéz a következő Baron-t is megszerezni, ez pedig már elég volt az amerikai győzelemhez.

Utolsó alkalommal a TSM és az UOL lépett pályára, ami mondhatni egy revans meccs volt, ahol a TSM mindenképp bizonyítani akart és hát sikerült is nekik. A mérkőzés előtt az eddigi mutatójuk 1-4 volt az UOL-lal szemben, amit ezúttal sikerült 2-4-re javítani és egyszer még mindenképpen találkoznak. Exileh ezúttal sem tudott bravúrt mutatni, Bjergsen Syndra-ja lemosta a pályáról Corki-ját, amivel behozhatatlan hátrányba kerültek. Pedig Vizicsacsi Irelia-ja szépen muzsikált, az első gyilkosságot is egyedül megszerezte Hauntzer Gnar-ja ellen. Bjergsen elmondta az interjúban, hogy annyira kiismerték már Xerxe Hecarim-ját, hogy tudták csak farmolni fog eleinte, így Svenskeren nyugodtan lehetett bátrabb, ami végül kifizetődött. Még a Xayah Rakan páros sem volt elég, hogy megfordítsák a meccset, hiába Samux és Hyli minden igyekezete. Muszáj, hogy Exileh összeszedje magát, különben a többi meccsen is ez várható.

Egy kisebb fogadás is volt a végeredményt illetően. UOL Khagneur, avagy Romain, a csapat managere bevállalta, hogy lenyírjhaták a haját, amennyiben az UOL kikap a TSM-től, ezt meg is örökítették Romain Twitterén, íme.

Reméljük a mai napra feleszmélnek a z európai csapatok, főleg az UOL, és megmutatják milyen fából is faragták őket!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.