TSM és UOL a Rift Rivals döntőjében, kell ennél több?!

TSM és UOL a Rift Rivals döntőjében, kell ennél több?!

Véget értek a csoportkörök és úgy tűnik az UOL számítása bejött, ugyanis döntőbe kerültek, ahol ellenfelük nem más lesz, mint a TSM!

Érdekesen alakult a harmadik nap is a Rift Rivals-on. Míg az elsőn a Fnatic és a G2 vitte a stafétát amennyire tudta, az UOL gyengélkedett. Második napra már összeszedték magukat az unikornisok és két győzelmet is bezsebeltek, míg a többiekből pusztán a Fnatic tudott még egyet begyűjteni, a G2 pedig G0-2 lett. Tegnap pedig az egyetlen európai győzelem az UOL nevéhez fűződött, másodjára is megverték a Cloud9-t, a többiek pedig elvéreztek. A P1 elleni meccsen már be tudta volna biztosítani a döntős helyet az UOL, de az amerikaiak másodszorra is erősebbnek bizonyultak. Szerencsére vagy sem, attól függ kinek szurkolunk, a Fnatic kikapott a Cloud9-tól.

Exileh: bronz az ösvényen, challenger teamfight-ban

Aioween | 17/07/07 11:50A nehéz kezdés után tegnap már kicsit jobban ment az európai csapatoknak, azon belül is főleg az UOL-nek, akik 2-0-ban zárták a napot. Első nap úgy tűnt, nem igazán fogunk labdába rúgni, a tengerentúli gárdák nagyrészt jobbnak bizonyultak és a 6 meccsből 4-et megnyertek velünk szemben, ráadásul az UOL mindkétszer kikapott.

A csoportkörök után tehát így alakult a tabella.

A TSM toronymagasan vezette a mezőnyt 5-1-es statjával, egyedül az UOL ellen kaptak ki egyszer, a többiek nem tudták megfogni. Nálunk pedig a kissé soványabb mutatóval, 3-3-al fogják képviselni Európát Vizicsacsiék. A Bo5-ökben elég jól remekelnek általában az unikornisok, reméljük ezúttal is összejön a varázslat, elvégre egyszer már sikerült. A döntőt a mai napon este 6-tól fogják játszani, ahol kiderül, melyik régió viheti haza a kupát, de a győztestől függetlenül, elég nagy lecke volt ez nekünk. Sokan leszólták az amerikai csapatokat, hogy egy győzelmük sem lesz, emlékezzünk csak PerkZ nyilatkozatára, ahhoz képest a számok mást mutatnak. A 18 meccsből mindössze 6-ot nyertünk meg, míg az amcsik 12-őt. Még ha 3-0-ra is nyerne az UOL, akkor is a mutató csak 12-9 lenne, van min dolgozni, hiszen csak pár hónapra van már a VB.

Nézzük meg azért gyorsan a tegnapi napot is, ki hogyan teljesített a másikkal szemben, gyorsan egybeszedve.

A G2 ha nem is olyan csúfosan, mint első alkalommal, de most is kikapott a P1-től és ezzel elég szépen lebőgtek, itt már 1-4 volt a mutatójuk, amivel el is búcsúztak a döntő lehetőségétől..

Jöhetett a nap egyetlen európai győzelme, melyet az UOL mutatott be a túlzottan is magabiztos Jensen és Cloud9 ellen, itt láthattuk azt végre először, hogy Exileh nem csak hátráltatja csapatát, hanem koncentráltan játszik is.

Ez után a Fnatic szeretett volna bizonyítani a TSM ellen, akik voltak olyan kedvesek, hogy mindent átengedtek, amit csak a Fnatic szeretett volna. Megkapták a Kennent, a Shent és még így is meggyőzően verték el őket, ezek szerint mégsem olyan bombabiztos ez a taktika.

A nap második felét a P1 és az UOL összecsapása indította. Itt már egy hármas winstreaken volt az UOL és a feltámadásuk után sokan várták azt, hogy átgázolnak a P1-en, de ők ezúttal sem hagyták magukat. Mindenképp szerettek volna versenyeben maradni a döntőért, aztán bízni abban, hogy a TSM hibázik. Ahogy már írtuk, ugyanez a győzelem biztos helyet jelentett volna már itt az UOL-nak a döntőben.

Utolsó előtti alkalommal ismét a Fnatic és a Cloud9 lépett pályára, mindketten egy-egy vereség után. Ezzel a győzelemmel a Fnatic még versenyben tudott volna maradni a döntőért, a Cloud9-nak már úgymond mindegy volt, mert csak 3-3-ra tudták volna felhozni magukat, az meg kevés lett volna, de így is elhozták a győzelmet. Még Rekkles Tristana-ja sem volt elég, akivel sokak szerint még jobb, mint Kennennel.

A nap és a csoportkörök utolsó mérkőzését a TSM és a G2 szolgáltatta. A G2-nak ezen a ponton már mindegy volt, hogy 1-5-ben, vagy 2-4-ben végeznek, a döntőtől ők már korábban elbúcsúztak, viszont a TSM-nek volt tétje, mivel a P1 is ott loholt a nyakukban 4-2-vel, így mindenképp kellett a győzelem. Egész hosszasra sikeredett a mérkőzés, és eddigi formájához képest egy darabig egész jól bírta a sarat a G2, de így is végig hátrányból játszottak. Bjergsen pedig, amit leművelt Cassio-val, azt tanítani kellene.

Így alakult tehát az utolsó nap a csoportkörökben, ne felejtsétek, ma este 6-tól kezdődik a döntő, ahol a TSM és az UOL legalább három, maximum 5 meccsen keresztül fogják egymást püfölni a mi szórakozásunkért! Az adást pedig a megszokott helyeken tudjátok majd követni angolul, vagy magyarul.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!