Nem az EU LCS az egyetlen, akiket rommá vertek, Kína lenyomta Koreát!

Nem az EU LCS az egyetlen, akiket rommá vertek, Kína lenyomta Koreát!

A tavalyi vb és az idei MSI alapján sokan már borítékolták az idei SKT győzelmet is, de nem Kína. A saját Rift Rivals eseményükön a döntőben az koreai régiót elverték 3-1-re.

Itt egy kicsit más volt egyébként a formátum, sokkal inkább hasonlított az eredeti európai formátumra, így a meccsek száma is mondhatni kevesebb volt. Itt ugyebár három régió is részt vett, a LCK és az LPL mellett az LMS, vagyis a tajvani régió is. A csoportkörök alatt koreaiak összesen 6 találkozót nyertek meg, míg a kínaiak kettőt, a tajvaniak pedig négyet. Joggal gondolhatták a szakértők, hogy Kína egy újabb nemzetközi versenyen vérzett el csúfosan. 

Rift Rivals döntő | TSM - UOL összefoglaló

Hodi | 17/07/09 09:34 Szombat este rendezték a Rift Rivals EU vs NA döntőjét, ahol a Team SoloMid és a Unicorns of Love csapott össze egy Bo5 keretében. Az előzetes mérkőzések képe alapján a TSM papíron esélyesebbként érkezett a fináléba, de a két gárda egymás elleni örökmérlege 5-2-t mutatott a pónik javára.

A döntőbe jutásért végül vért kellett izzadni, de összejött, az LMS régiót, mint olyan 3-2-re verték el az elődöntők során. Így összejött a csoda és ők jutottak a döntőkbe, ahol több csapat is szembenézett egymással. Kínát az EDG, vagyis EDward Gaming, RNG, azaz Royal Never Give Up képviselték, akik elverték a Samsung Galaxy-t, az SKT Telecom T1-et és az MVP-t is. Ezen kívül még itt volt Kína részéről az OMG is, akik kikaptak a koreai kT Rolster csapatától.

Az első meccsen az EDG mutathatta meg magát a tavalyi VB döntős Samsung Galaxy ellen. Már az elején megragadták a gyeplőt, amit a Samsung nem igazán tudott visszaszerezni, előny nélkül pedig a mérkőzésbe se tudtak visszatérni. Ezzel a stabil előnnyel, ha lassan is, de biztosan lenyomták az SSG-t. Ez hatalmas előrelépés volt az EDG-nek, akik a tajvani ahq e-Sports ellen igencsak nehézkesen nyertek, sőt majdnem el is adták a mérkőzést. 

Másodjára az MSI-n is megmérkőző Team WE és SKT T1 jöhetett. Ennek a kínai csapatnak egyszer már sikerült megtréfálni a koreaiakat, azon belül is Fakert, aki ha nem is először életében, de profi meccsen talán elsőként találkozott a mid lane terrorral, akit Lucian-nek hívnak. Nagyon alul teljesítettek Faker-ék, másrészről pedig nem tartották tiszteletben a Team WE kompozícióját, ami a meccsbe is került nekik, amivel egyben "meccslabdához" jutott az LPL régió, mivel már csak egy győzelemre voltak attól, hogy övék legyen a Rift Rivals kupa. 

A KT Rolsteren múlt minden, hogy valahogy még megmentse régiójának becsületét, az ő ellenfelük az OMG volt. Sikeresen megszerezték a korai előnyt a játékban és ezt az előnyt végig megtartották a meccsen, ezzel menetelve egészen a győzelemig. Túl sokszor kapták el az OMG tagjait, amiből a KT sok gyilkosságot elhozott, majd a győzelmet is nem sokkal később.

A negyedik és egyben utolsó meccsen az RNG vette fel a kesztyűt az MVP-vel. Az RNG győzelme egyben az LPL győzelmét is jelenthette, így mindenki tőlük várta a csodát. Ha itt nem nyertek volna, akkor egy utolsó ötödik meccs döntötte volna el a kupa sorsát. Eleinte az MVP vezetett, farmban is, meg amúgy is, aztán kicsit visszajött az RNG. Javarészt fej-fej mellett haladt a két gárda, nem volt egy egyoldalú mérkőzés. Mindez megváltozott az első Baron megmozdulásnál, ahol úgy tűnt az MVP megtalálta a módját a győzelemnek. Két Baront is elhoztak a meccs során, de egyiket se tudták igazán kihasználni. Harmadjára már az RNG-hez került a lila gyík, ők egyből tudták mit kell vele kezdeni, berongyoltak vele a bázisba és megnyerték ezzel a teljes Rift Rivals-t is a kínai régiónak.

A kommentátorok reakciója minden elárult erről a végeredményről, amit nem sokan vártak.

Hatalmas meglepetést okozott ez világszerte, lehet hogy mégsem annyira biztos még az idei VB cím sorsa? Ráadásul a nagy óriást, vagyis az SKT-t is megverték, így azt se lehet mondani, hogy legalább ők megnyerték a mérkőzésüket, ezúttal csak a KT Rolster tudott valamelyest szépíteni, de összességében ez is kevés volt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!