7.15-ön fogják játszani a VB kvalit, ez pedig rengeteg kiegyensúlyozást fog eredményezni

7.15-ön fogják játszani a VB kvalit, ez pedig rengeteg kiegyensúlyozást fog eredményezni

Lassan már a nyár felénél járunk, ami azt is jelenti, hogy közeleg a nyári szezon vége és persze a világbajnokság is, nem árt felkészülni a patchen belüli változásokra.

Megint közeleg az az időszak, amit a leginkább várnak a játékosok. Még csak alig pár hete kaptuk meg a tavalyi SKT skineket, de máris szemünk előtt lehet az idei VB szép lassan. 

Kayn, Lethality tárgyak, hős átdolgozások, íme a 7.14

Heldeus | 17/07/12 08:13Megérkezett a következő adag változtatás az Igazság Mezőire, lássuk mi minden az, ami a következő két hétben fogja borzolni a kedélyeket. A jelenlegi frissítés nagymértékben beleszól a LoL tárgyak metájába. Változnak a Lethality itemek, illetve az új Thornmail is ezzel a frissítés érkezett, emellett pedig néhány hős is mini rework-öt kapott.

A legtöbb kvalifikáló meccsről már most lehet tudni, hogy a 7.15-ös patchen fog zajlani, amiről majd idővel egyre többet lehet tudni, mivel a 7.14 már életbe lépett, vagyis PBE-n elkezdődhet a 7.15 tesztelése. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, rengeteg változás várható a VB patch-ben és ilyenkor leginkább a profik szemszöge kerül előtérbe, mivel nem kis tétről van szó, vagyis a profik játéka alapján fognak leginkább finomhangolni, kicsit figyelmen kívül hagyva a nagy közönséget. 

Hogy mit is jelent ez pontosan? Leginkább balance változásokat, nagyobb frissítések nem valószínű, hogy érkezni fognak. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy tényleg a profik igénye szerint patchelnek ilyenkor és minden nagyobb változtatás könnyen felboríthatja a metát, vagy egészségtelen állapotba taszíthatja. Emlékezzünk csak vissza a 2015-ös VB-re, ahol szó szerint nem hagyhatta bent senki se Mordekaiser-t, Darius-t vagy Gangplank-et, különben jaj volt nekik. Azokat a használt hősöket, akik kicsit gyengének hatnak, valamivel erősíteni fogják, akik meg túl elnyomóak azokat gyengíteni, de eget rengető változásokra ne számítsunk.

Azért sem jó a metaváltozás ilyen röviddel a megmérettetés előtt, mivel a csapatok most kezdenek igazán beleszokni az idei szezonba, tavasszal nagyjából kikalapálták a hibákat, most pedig tökéletesítik a rendszert. Az a Riot-nak és a nézőknek se jó, ha a csapatoknak egy új környezetben kell megfelelniük, ahol nem biztos, hogy kényelmesen érzik magukat. 

Per pillanat nagyjából 10 és 20 közé tehető azoknak a hősöknek a száma, akikre kisebb frissítések várnak. Például Thresh alap HP-ját csökkenthetik, Gangplank passzív sebzése kaphat egy kis pluszt és nagyjából ehhez hasonló méretű változásokra lehet számítani, de ezekből sokra. Amilyen állapotban van most jelenleg a játék, nagyjából ez várható a VB-n is, igaz ha már metáról beszélünk, felmerülhet kérdésként, Kayn illetve Urgot. Kayn már most játszható és bár az új hősöket később aktiválják a profik között, kiküszöbölve a kezdeti bugokat, a VB-re már simán játszható lehet, ahogy elvileg Urgot is. Kérdés, hogy a profik mennyire kapnak majd rá.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!