Bemutatkozik a BLAST Pro Series, az eddigi leginnovatívabb CS:GO verseny!

Bemutatkozik a BLAST Pro Series, az eddigi leginnovatívabb CS:GO verseny!

A RFRSH Entertainment bejelentette az eddigi legérdekesebb CS:GO versenyt valaha, íme a részletek!

A RFRSH Entertainmentről annyit kell tudni, ha valaki nem ismerné a nevüket, hogy ez a cég áll olyan csapatok mögött mint az Astralis vagy a Heroic és a dán e-sport egyik legnagyobb katalizátoraként vannak számon tartva jelenleg. Erre a címre pedig időről időre újra rászolgálnak többek között olyan bejelentésekkel, mint a BLAST Pro Series, melynél zseniálisabb dologról még sosem hallottunk a kétnapos versenyek történetében!

A versenyt november 24-25-én rendezi meg a dán cég a februárban nyitott Royal Arénában, Koppenhága szívében. Ez egy többcélú belsőterű aréna, melyet arra is felkészítettek a tervezők, hogy a jövőben e-sport versenyeket rendezzenek benne. A kétnapos versenyen 6 csapat vesz részt majd, de egyelőre neveket nem jelentettek be. De nem hinnénk, hogy bárki visszautasítaná az ajánlatot a top csapatok közül, hiszen nem kisebb, mint 250 000 dollár lesz a tét!

A csapatok számát azért limitálták le hatra, hogy folyamatosan tudják közönség előtt játszatni őket, ezzel garantálva a maximális élményt a nézők és a játékosok számára. Azonban itt jön a csavar! Ugyanis a csoportkör alatt 3! csapatot játszatnak majd egyszerre a színpadon. A meccseket kivetítőkön lehet majd követni és mindig lesz egy fő képernyő, illetve két másik mellék kivetítő. A főképet lehet követni kihangosítva a bevett szokásoknak megfelelően, de ha úgy döntünk, hogy minket a másik kettő közül érdekel valamelyik, akkor sem kell elkeseredni, hiszen azokat (feltehetően zajszűrő) fejhallgatók segítségével hallgathatjuk a helyszínen.

A formátumról egyelőre annyi információ áll rendelkezésre, hogy a döntő Bo3 lesz, de semmi többet nem tudunk. Szervezői oldalról több nyilatkozat is érkezett a versennyel kapcsolatban, ezekből kiemelnénk a legfontosabbakat. A RFRSH szerint sokat köszönhetnek Anders Blume-nak (dán származású CS:GO kommentátor), hiszen nagyban hozzájárult a koncepció megalkotásához. Tehát elmondható, hogy erre a feladatra egy olyan vén rókát kértek fel, aki abszolút megbízható tanácsadónak tűnik tapasztalata alapján. Magát a szervezést pedig nem másra, mint a PGL-re bízták, akik pl. a vasárnap induló Majort is elhozzák nekünk, tehát a produkcióra sem lesz okunk panaszkodni. Egyébként a RFRSH Entertainment nemrég kapott egy komoly pénzinjekciót (7.2 millió Eurót), hogy "megerősítse helyzetét e-sport szolgáltatóként", tehát a pénzügyi háttér is pipa.

Így lép új szintre a PGL Major közvetítése

tbr | 17/06/22 14:30 A PGL nagyon sokat tesz azért, hogy a közeledő krakkói Majorre a lehető legjobb élményt szállítsa majd. Ennek részeként újraértékelték az observer munka eddigi állását, hogy megpróbálják azt is újradefiniálni. Ez pedig olyan jól sikerült, hogy a Valve hozzáadta a GOTV-hez ötleteiket, így a Major fő kvalifikációs eseményén és a Majorön már rendszer szinten támogassa munkájukat a játék.

Kíváncsiak vagyunk mi sül ki ebből, mert olyan nagy ígéretek is elhangzanak a bejelentésben, mint "azon közönség bevonása, akik eddig passzívan és kívülről követték a szcénát" vagy az "új, energikus és nézőbarát élmény kialakítása", ami azon áll vagy bukik, hogy mennyire jön be a fent említett 3 kivetítős dolog. Hiszen azt jelen pillanatban el sem tudjuk képzelni hogyan néz ki és egyáltalán élvezhető-e így arénában nézni bármit is. Mert lehet fejhallgatóban ülünk majd több ezer emberrel körülöttünk, akiktől teljesen elzár a hangszigetelés és ez inkább hasonlít a társas magányra, mintsem a közösségi élményre. De meglátjuk majd, előre semmiképp se írjuk le!

További bejelentések a versennyel, a csapatokkal, a formátummal és minden egyébbel kapcsolatban a következő hetekben várhatóak. Alig várjuk, hogy megtudhassuk melyik 6 csapat küzdhet meg ezen az innovatív és páratlan eseményen!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!