Nem lehet túlélni az új Urgot ultit, ha behúz minket? Vandiril máshogy gondolja - videó

Nem lehet túlélni az új Urgot ultit, ha behúz minket? Vandiril máshogy gondolja - videó

Megszokhattuk már, hogy bármilyen újítás is érkezik a Riot oldaláról, abban szinte kivétel nélkül talál valami érdekességet Vandiril. Nem volt ez máshogy Urgot esetében sem.

Ahogy már tudjuk, az új Urgot kicsit megváltozott a rework után. Mostani ultija úgy működik, hogy skillshottal kilövünk egy lövedéket, ami beleássa magát az ellenfélbe, ami sebzést okoz. Ha elég alacsony életerőn van, akkor láncokkal be is ránthatjuk a bendőnkbe és fixen meghal. Legalábbis ez lenne az elmélet, de Vandiril erre is megtalálta az ellenszert, ami nem túl reális helyzet egy játékon belül, de technikailag megvalósítható.

Leona bőrébe bújt Kayn, semmi sem állíthatja meg, szó szerint - videó

Amennyi spagettit adnak a Riot Games-hez, ennyi erővel olaszok is lehetnének. Még meg sem jelent Kayn, de a szelleme máris megszállta Leona-t.

Az ulti kivégző jellegét úgy oldotta meg a Riot, hogy egyre nagyobb mennyiségű tényleges sebzést, vagyis true damage-et okoz a karakternek, amíg az meghal. Ez gyakorlatilag egy az Excel-ből is ismeretes "HA" (IF) függvényhez hasonlító mechanika lehet. Megvizsgálja, hogy a karakter életben van-e még, ha igen, akkor további sebzést oszt ki rá, utána megnézi újra, hogy még mindig él-e, és ha igen, akkor tovább növeli a sebzést, amíg meghal.

Igen ám, csak ezt nem csinálja a végtelenségig. Először 10 tényleges sebzést kapunk, utána 100-at, aztán 1000-et és végül 10000-et életerőig. Ezt a határt szabta meg a Riot, valahol jogosan, mivel normális esetben egy karakternek sincs ennyi HP-ja. Ez egyben azt is jelenti, hogy összesen 11110 életerővel kell rendelkeznünk, hogy túléljük a végső képességet. Ez elsőre lehetetlennek tűnhet, de Vandiril erre is megtalálta a megoldást. Tahm Kench-re van hozzá szükségünk, egy Face of the Mountain-re, a pajzs miatt, Egy Gargoyle Stoneplate-re a plusz HP miatt, az új megnövelt %-os HP-t adó Cinderhulk dzsungeles tárgyra és 3 db Warmogra. Ezek együttese, valamint a Tahm Kench E pajzsa képes akkora életerőt biztosítani, amivel már túl tudjuk élni az egyébként kivégző képességnek szánt ultit Urgottól.

Hogy ezekre a trükkökre, hogyan és miként gondol állandóan Vandiril az rejtély, de jó, hogy van egy ilyen tagja is a közösségnek, aki mindig a kiskapukat keresi a rendszerben, hogy ezeket aztán a Riot rendszerint bezárja.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!