Ez történt a Hearthstone Global Games 40-napján

Ez történt a Hearthstone Global Games 40-napján

Hajnalban lejátszották a HGG 14. hetének meccseit is.

Ma hajnalban három órától tartották a Hearthstone Global Games egyenes kieséses szakaszának két mérkőzését is. Az előző napi eredményekről az alábbi cikkünkben tudtok tájékozódni.

HEARTHSTONE GLOBAL GAMES: 39. nap összefoglaló - avagy az RNG nagy úr

Ben | 17/07/12 16:12 Tegnap megkezdődött a Global Games egyenes kieséses szakasza, ahova már csak a legjobb 16 jutott be. Voltak itt sima 3-0-és meccsek, kicsit rázósabb összecsapások és olyan is, ahol csak az RNG döntött a végkimenetelről. 3 -0 A csehek Silence Priest-el, a görögök Pirate Warrior-al indítottak.

A mai program is igencsak izgalmas mérkőzéseket tartogatott az éjszakai baglyok vagy hajnali pacsirták számára, ugyanis Tajvan küzdött meg az Egyesült Államokkal és Kanada csapott össze Új-Zéland válogatottjával. Az eredményeket még nem szeretnénk lelőni, viszont ahogy megszokhattátok, most is készültünk egy kis összefoglalóval a meccsekről.

Tajvan vs. Egyesült Államok

Az első pontért érdekes módon egy Priest mirorr meccset láthattunk, azzal a különbséggel, hogy az ázsiaiak a Silence verziót, míg a nyugatiak a Dragon változatot vitték csatába. Az elvárásainknak megfelelően lassúak voltak a körök, mindkét játékos kihasználta a maximális köridőt és végig égette a kötelet. Hiába került ki Lyra a tajvani oldalról viszonylag hamar, az Amerikai Dog folyamatosan kontrollálta a pástot és a sárkányok annyira megszaladtak, hogy nem volt előlük menekvés. Az állás tehát 0-1 a nyugati csapatnak. A második pontért már fordulni látszott a kocka, ugyanis a tajvani ahqRoger Shamanjával folyamatosan öntötte a minionokat a pástra. Az Amerikaiak nem ijedtek meg a Paladinnal és ügyesen kontrollálva a játékot végül feladásra kényszerítették ellenfelüket. Az eredményjelző tehát már 0-2-t mutatott. Amikor elérkeztünk a harmadik partihoz. Tajvan Taunt Wariorral kiválóan irányította a menetet és összesen 50 életpontra tornázta fel magát a küldetés használata nélkül. Már úgy tűnt az amerikai HotMEOWTH-nak nincs esélye Evolve Shamannal, amikor az RNG istene úgy gondolta fordít a meccsen és az egészen fatigue-ig nyúló küzdelemben végül egy felfedezett Al'Akir döntött az Egyesült Államok javára.

Kanada vs. Új-Zéland


Kanada Jade Druiddal esett neki Új-Zélandnak, akik Secret Maget vittek ellenük. Jaina és a kis titkai hiába kontrollálták a meccset, a Jade lapok armadájának nem tudtak ellenállni és Új-Zéland beleszaladt egy épphogy lethalba. A következő körben fordult a kocka, mivel az Új-Zélandi Flamelord Evolve Shamanjával folyamatosan pakolta ki a Jade lapokat, az egészet pedig egy Evolveból kapott Leeroy Jenkinsel fejezte be egy Argent Commander segítségével. Az RNG istene a következő körben sem állt Kanada mellé, ugyanis Hotform Miracle Rogue-ja alulmaradt az Új-Zélandi Pathra Token Druidjával szemben. A negyedik körben sem dőlt el a mérkőzés, mivel Kanada Evolve Shamanja ha épphogy is, de megverte Új-Zéland Pirate Warriorját. Következett tehát a mindent eldöntő ötödik kör, a szemben álló felek pedig Freeze Mage-et és Murloc Paladint küldtek csatába. Az Új-Zélandi Slayermax kiválóan játszotta meg Uther kis békaszörny lapjait és esélyt nem hagyott a mágussal játszó kanadai Purple számára. A továbbjutó tehát Új-Zéland alakulata 3:2 arányban.

A hétre tehát ennyi volt a HGG, a továbbjutók pedig az Egyesült államok és Új-Zéland válogatottjai. Legközelebb már a negyeddöntők jönnek, ha nem szeretnétek lemaradni a meccsekről, figyeljétek az Esport1 oldalát.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!