238 nap után végre versenyt nyert a NiP!

238 nap után végre versenyt nyert a NiP!

A NiP megnyerte első versenyét REZ-zel és drakennel a DreamHack Valencián.

Nem jött össze a NiP Magic, de jó úton haladnak!

Nem bírtak el az észak-amerikai Cloud9 csapatával, de így is remek futást mutatott a csapat. Pár hónap és ismét a csúcsra érhetnek, ha jól csinálják!

Nem kellett sokat várnunk arra, hogy a NiP megnyerjen valamit: a múltheti debütálás után most ők lettek a DreamHack Valencia bajnokai! Ugyan a verseny a Major közelsége miatt nem a világ legjobb csapatait gyűjtötte össze, így is szép teljesítményt jelent a csapatnak, hogy ennyire korai fázisban már nyerni tudtak a friss felállással. Nézzük is, min mentek át a nindzsák a győzelemért!

Az első mérkőzésen a volt csapattársat, Maikelelét is felvonultató Red Reserve ellen kellett bizonyítani, ez pedig elég erősen sikerült. 16:3-ra nyertek ellenük Infernón, innen már csak egy meccset kellett elhozniuk a csoportkörben, hogy továbbjussanak. A kicsit komolyabbnak tűnő CLG volt a következő ellenfél, ennek megfelelően szorosabb meccset is játszottak, de ismét a nindzsák kerültek ki győztesen a Bo1-ből, méghozzá fölényes győzelemmel, 16:10-es eredménnyel Overpass-on.

Miután elsőként jutottak be a rájátszásba azonnal egy kemény ellenfél várt rájuk, az EnVyUs. Bo3-ban kellett megverniük a franciákat és nem indult túl jól a dolog: 16:8-ra kaptak ki Infernón, innen kellett fordítaniuk a következő két pályán és ez sikerült is. A legerősebb és talán egyetlen valódi pályájukon, Cache-en 16:10-re, majd 16:9-re Trainen. Tehát bejutottak a döntőbe, ahol vagy a Heroic vagy ismét a Red Reserve lehetett volna az ellenfél, de miután utóbbi nyerte meg a másik elődöntőt megint Maikelele volt az ellenfél.

VIDEÓ: draken maga se hiszi el a dupla wallbang-jét

Még ő maga is röhögött azon, hogy ezt így bemakkolta.

A Red Reserve most sem tudott nagy ellenállást tanúsítani, a Bo3-as nagy döntő alatt összesen 12 kört tudtak összehozni a svéd legendák ellen. Az első pályán, Mirage-on még 9:6-ra vezettek Maikeleléék, de a második félidőben csak egy kört tudtak, hozni, így 16:10-re a NiP nyerte a pályát. Ezután jöhetett a második menet, Cache-en, ahol egy nagyon gyors 16:2-es verésbe szaladtak bele az RR, tehát sima 2:0-val GeT_RiGhTék megszerezték a széria és ezzel együtt a tornagyőzelmet is.

Habár a NiP lemaradt a Majorről, sőt Kölnben sem tudtak 4 Cache győzelemnél többet bizonyítani, most végre hosszú idő után ismét megnyertek egy versenyt. Hiába a sokkal gyengébb ellenfelekből álló mezőny, egy tornagyőzelem nem veszít az értékéből, ha segítse és javítsa a még felkészülési szakaszban lévő csapat önbizalmát, melyre nagy szüksége van mind a fiatal játékosoknak, mind a veteránoknak. A győzelemmel egyébként 50 000 dollárt gyűjtöttek a svédek, ami egész jó összeg egy ennyire sima versenyért, ahol összesen egy pályát vesztettek az nV ellen.

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!