Kayn elvesztette első LCS meccsét, de a Roccat nyert az UOL ellen!

Kayn elvesztette első LCS meccsét, de a Roccat nyert az UOL ellen!

Bemutatkozott Kayn az LCS színpadán, igaz nem túl nagy sikerrel. A Roccat elbukta azt a meccset, így 1-1 lett az állás, de aztán szépítettek a harmadik mérkőzésen és legyőzték az UOL-t.

Ezen a héten lett éles a 7.14 a profik között is, ami azt jelenti, hogy Kayn elérhetővé vált. Ő a legújabb hős a League of Legends játékában, egy leginkább sebzésre építő dzsungeles, aki elég egyedi képességekkel rendelkezik. Pridestalker választotta ezt ki a második mérkőzésen, miután már 1-0-ra vezettek az UOL-al szemben.

Hasznos útmutató a legújabb hőshöz, Kayn-hez

damilosK | 17/07/19 16:06 Egy hete lett elérhető a LoL 137. hőse, Kayn. Azóta nagyon sok játékos próbálgatta, de sokan nem jártak sikerrel ugyanis a win rate-je nem a legjobb. Ezért egy hasznos útmutatóval szeretnénk kicsit segíteni. Vegyük figyelembe azt, hogy ez egy dzsungeles guide, attól függetlenül, hogy akár a felső ösvényen is játszhatjuk.

És hogy mit is jelent a 7.14? Természetesen Duskblade-et, és Cho'Gath-ot. Egyébként a Kayn választás maga elég látványos volt és Pridestalkernek volt is pár szép megmozdulása de összességében nem jött be, mivel a mérkőzést elvesztették. Kayn legnagyobb gondja jelenleg, hogy az early game fázisa nagyon gyenge. Ez pedig egy olyan profi metában, ahol minden a korai előnyről szól, nagyon könnyű kihasználni. Diveokra azért nem rossz választás.

Kayn leginkább akkor válik hasznossá, hogy ha át tud alakulni, de ez Pridestalkernek csak a játék nagyon késői szakaszában sikerült, amikor már mindegy volt, Samux Kalistája mindenkit szétszedett.

De hogy ne rohanjunk teljesen előre, nézzük meg azért sorban a meccseket, hogy melyiken mi történt.

Első meccsen sokak meglepetésére a Roccat tudott behúzni egy győzelmet az UOL-al szemben. Nem Kayn volt egyébként az egyetlen újdonság a pályán, az új Cho'Gath is bemutatkozott Xerxe kezei között, de ezen talán annyira nem lepődtünk meg, mivel Xerxe egyszerűen ilyen. Számára a meta szó egy ismeretlen fogalom, de még ha tudja is mi az, nem igazán foglalkozik vele. Az első tornyot az UOL hozta el az alsó ösvényen, de a gyilkosságok egyre csak gyűltek a Roccat oldalán. Exileh sajnos ezúttal is az utóbbi hetekben megszokott formáját hozta. Ami ebben igazán szomorú, hogy mindezt Vladimirrel akivel eddig legalább a late game-ben vissza tudott általában jönni. A Baron is a Roccat-hez került és amíg négyen Phaxi-t ölték, addig a csapat többi része tornyokat döntött, pár perccel később a bázist is. Exileh 0 6 2-ben végzett Vladimirrel, a végső állás pedig 17-5 lett.

Másodjára jött a már említett Kayn a dzsungelben. Ez is egy kicsit egyoldalú mérkőzés volt, Xerxe Sejuani mellett tette le voksát, Samux pedig újfent felvette a carry cipőt Kalistával. Egy korai ace-t is begyűjtött az UOL, miután Pridestalker elhozta a Rift Heraldot, de felvenni már nem tudták a szemet. 19 percet kellett várni Kayn átalakulásáig, de láthatóan ez már kevés volt, a Darkin forma nem sok változást hozott, alig fél perccel az átalakulás után már meg is halt, az UOL meg az inhibitort döntötték be. A 22. percben a Baron is Csacsiékhoz került ezzel együtt pedig alig 23 perc alatt meglett a kiegyenlítés.

A mindent eldöntő harmadik meccsen nem voltak annyira meglepő választások, talán Hjarnan Sivir választása az egyetlen, ami kicsit elüt a megszokottól. Pridestalker elhappolta Warwickot Xerxe-től és egy elég meggyőző korai előnyt tudott összeszedni gyilkosságokból. Vissza tudott csapni azért Csacsi és csapata is és nagyon szoros volt a mérkőzés szinte végig. Egészen a 22. percig, amikor is Baron-t kezdett a Roccat. Xerxe még beugrott az odúba, de a lopás nem jött össze és az életével fizetett érte. Pár perc alatt a Baron segítségével egy 5000-es előnyre tettek szert, de tudjuk, hogy ez nem tántorítja el Samux-éket attól, hogy harcoljanak. Ezúttal ez lett a vesztük, a Roccat elfogadtam az ARAM felhívást és a saját játékukban verték meg az UOL-t, miután miden elszámoltak egy csapatharcot, azzal a lendülettel pedig betolták a Nexust is, Xerxe és Hylissang már semmit sem tudott tenni.


Egyre inkább közeledik a VB ideje az UOL pedig egyre instabilabbnak tűnik az elmúlt hetekben. Reméljük sikerül addigra összeszedniük magukat, mert ilyen teljesítménnyel lehet, hogy a TSM sorsára jutnának még a kijutás esetén is és a csoportkörök után búcsúznának is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.