Kitolta az NA LCS franchise rendszerére való pályázati időt a Riot

Kitolta az NA LCS franchise rendszerére való pályázati időt a Riot

Június 1-én jelentette be a Riot Games hivatalosan is, hogy 2018-tól az NA LCS franchise rendszerre fog épülni. A helyeket a bajnokságban pedig minden csapatnak meg kell pályáznia.

A szóvivő szerint erre a határidő kitolásra azért van szükség, hogy a pályázni vágyó csapatok minden szükséges dolgot elintézhessenek. Nem kis folyamatról van szó, hiszen ezen rendszer bevezetése alapjában változtatja meg az NA LCS működését.

Átalakul az NA LCS, 10 millió dollárt kér a Riot egy-egy helyért

Aioween | 17/06/01 17:00Az NA LCS-ről már régóta tudni, hogy franchise rendszerű lesz, ami azt jelenti, hogy állandó csapatok lesznek, a Challenger Series-t pedig eltörlik. Hogy mit is jelent ez igazából? A kiesési rendszer teljesen eltűnik, legalábbis ami a csapatokat illeti, játékosok ettől még jönni-menni fognak.

Az eddigi határidő július 14. volt, ám minden csapat kapott két extra hetet, így az új határidő július 28. A Riot Games ezután minden pályázatot megvizsgál és eldönti, hogy mely csapatok "léphetnek pályára" majd a 2018-as tavaszi szezonban. Korábban részletesen írtunk arról, hogy mi ez a franchise rendszer, miért van rá szükség, mi minden fog változni ettől, és hogyan működik. Csakhogy a legnagyobb változásokat említsem, mostantól a csapatok rettenetesen nehezen tudnak majd kiesni a ligából, épp ezért a Challenger Series-t is eltörlik, illetve nagyon komoly érdekvédelmi szervezete jön létre a játékosoknak.

Amennyiben egy csapat helyet akar magának vásárolni a ligában, akkor 10 millió dollárt kell előásnia a zsebéből, de egyes ESPN források szerint a jelenleg nem NA LCS-ben tevékenykedő csapatok, mint például az eUnited, akik az NA CS-ben játszanak, számára ez a szám még megdobódik további 3 millió dollárral. 

Nektek mi a véleményetek az új rendszerről? Vajon az NBA-ben régóta használt struktúra jól fog működni az e-sport berkein belül is?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!