PGL Major: BIG vs Immortals összefoglaló

PGL Major: BIG vs Immortals összefoglaló

Elindult a Major rájátszás, itt is van a harmadik negyeddöntő rövid összefoglalója!

A harmadik negyeddöntőben a Major legnagyobb meglepetése, avagy a német BIG és az örök másodhegedűs, avagy a brazil Immortals csapott össze az elődöntős helyért, nézzük is mi történt!

PGL Major: SK vs Astralis összefoglaló

tbr | 17/07/22 08:00 A második negyeddöntőben a tavalyi Majorök győztesei, avagy a brazil SK és az idei Major győztesei, a dán SK csapott össze az elődöntős helyért, nézzük is mi történt!

A vétó szokványosan indult, az Immortals megszabadult Nuke-tól, mert nem játsszák, a BIG pedig Overpass-tól, amit láthattunk már a braziloktól a csoportkör alatt, így inkább elkerülték. Azonban érdekes csavar, hogy HEN1-ék inkább a gyenge pályájukat szedték ki a BIG legerősebb mapje, Inferno helyett. Így teljesen egyértelmű volt, hogy ezt ki is választják gob b-ék, cserébe a brazil csapat megszerezte Cobblestone-t. Az utolsó tiltási fázisban Mirage és Cache esett áldozatul, tehát a mindent eldöntő pályánk Train lett.

Cobblestone

Ritkán látni akkora visszatérést egy csapattól, mint itt, de ne szaladjunk ennyire előre. Az első félidőben az Immortals kezdhetett CT oldalon, ennek ellenére nem kellett különösebben megizzadniuk az eredményért, ugyanis sorra ki tudták zárni a BIG lassú és precíz támadásait. Ez annyira jól ment nekik, hogy egészen 12:3-ig mentek a gyengébbik oldalon. A félidő kulcsembere egyértelműen kNg volt, aki másodlagos AWP játékosként csak úgy ontotta a frageket. Ezek után senki sem számított arra, hogy a BIG-nek bizony volt még keresnivalója a pályán!

A második félidőre megtáltosodott a csapat, főleg LEGIJA, aki alapvetően a csapat leggyengébb játékosa. De vagy a Major hype vagy valami más annyira jól hatott rá, hogy a szerver legjobbja lett a végére. Sorra hozták a köröket, jöttek vissza a meccsbe és a brazilok nem értették mi történik, mert LEGIJA elképesztő fragelési láza, illetve tabseN kíméletlen gránátjai lesöpörték őket a pályáról. El is érkezett a rendes játékidő utolsó köre, ekkor már az Immortals-nak kellett kapaszkodnia, azonban sikerült nekik. Jöhetett a hosszabbítás.

Az első hosszabbítás végéig szoros volt, azonban az utolsó körre nem maradt pénze az Immortals-nak, így gyakorlatilag egy pisztolykörrel vesztették el a pályát. A mérkőzésről mindent elmond a fenti videó, amin az látható, hogy az utolsó körben keev egy késeléssel döntötte el a pálya sorsát, 19:17-re nyert a BIG. Érdekesség, hogy ez a meccs 3. késelése volt már és nem is állt meg itt a dolog.

Inferno

Jöhetett a brazil revans, miután elvették a pályájukat keev-ék. Igaz, nem voltak egyszerű helyzetben, hiszen a BIG legjobb pályáján kellett volna megtenni az első lépést afelé, hogy esélyük legyen a szériában. Ekkor pedig jött a meglepetés, hiszen egy nagyon sima 12:3-as félidőt hoztak a brazilok CT oldalon. Erre nagyon senki sem számított, beleértve a BIG-et is.

Ismét jöhetett a visszatérés gob b-éktől, azonban ez most hamar kifulladt. Elvesztették az első két kört, majd hoztak sorban ötöt is, de az utolsó két szükséges körét innentől már nem akarta a végére hagyni az Immortals és le is hozták a kisebb visszatérési kezdeményezés lezárásaként. Tehát rendkívül gyors véget ért a második pálya, 16:7-es eredménnyel a brazilok javára.

Train

A vonatos pályára már úgy érkezett a BIG, hogy ezúttal nem akarnak az eredmény után szaladni és a kezdeményezésre több lehetőséget adó terror oldalt ki is használták erre. Bár nem teljesen olyan dominánsan zajlott, mint azt elsőre gondolnánk, mert a körkülönbségek helyett inkább a gazdasági előnyük volt magas. Keev pl. a félidő közepére 16 000 dollár környékén volt állandóan, míg a túloldalon a deagle volt a legdrágább fegyver nem egy alkalommal. Viszont ennek következtében sem lett számukra előnyös a félidő kimenetele, mert mindennek ellenére az Immortals el tudta hozni 8:7-re azt.

A második félidőben megint el tudott húzni a BIG egy nyert 2. kör után egészen 12:9-ig. Ezúttal ők érezhették volna magukat nyeregben, hiszen 4 körre voltak attól, hogy bejussanak a Major elődöntőjébe. Ez a gondolat azonban jobban zavarta a túloldalt ülő brazil gárdát, akik kis megbeszélését követően elkezdtek visszajönni a meccsbe, sőt átvették a vezetést is 14:14-nél. Ekkor már nemigen volt ellenszer a játékukra, az a dinamikus, lobbanékony stílus, amit játszanak annyira elvitte magával a BIG-et, hogy a precíz játék már el is tűnt a német csapat repertoárjából és ők is valami hasonlót kezdtek játszani. Ez pedig a vesztükbe vitte őket, 16:14-re, két körre a győzelemtől és a továbbjutástól kikaptak.

Tehát a  második elődöntő egyik szereplője már biztosan az Immortals lesz a BIG felett aratott győzelem után. Ma este vagy a Virtus.pro vagy a North ellen játszanak kell bizonyítani 20:00-tól a Tauron Arénában, érdekes meccs lehet mindkét végkimenetel esetén.

Amennyiben követnétek a Major közvetítését, azt megtehetitek magyar vagy angol nyelven is a megfelelő linkre kattintva!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!