Ilyen izgalmas meccseket rég láthattunk, igazi clownfiesta-t rendezett az UOL és a FNC

Ilyen izgalmas meccseket rég láthattunk, igazi clownfiesta-t rendezett az UOL és a FNC

A szezon egyik legvártabb összecsapása zajlott a tegnapi napon, ahol Európa két kiemelkedő ötöse feszült egymásnak az Idézők szurdokában.

Mindkét gárda elég jó mutatókkal érkezett a találkozóra, a Fnatic mindössze egy szériát vesztett el és hetet nyert meg, míg az UOL hat kettőre állt. Mindkét csapat előkelő helyet foglal el a saját csoportjában, így érthető, hogy miért is volt ennyire fontos ez a találkozó mindkettejük számára, a presztízsről nem is beszélve.

Kayn elvesztette első LCS meccsét, de a Roccat nyert az UOL ellen!

Aioween | 17/07/21 10:05Bemutatkozott Kayn az LCS színpadán, igaz nem túl nagy sikerrel. A Roccat elbukta azt a meccset, így 1-1 lett az állás, de aztán szépítettek a harmadik mérkőzésen és legyőzték az UOL-t. Ezen a héten lett éles a 7.14 a profik között is, ami azt jelenti, hogy Kayn elérhetővé vált.

Bánhatja bárki, aki nem látta a meccseket, mert ilyen izgalmakkal teli összecsapás sajnos kevés van mostanság. És hogy mit tanulhattunk leginkább ebből a három mérkőzésből? Cho'Gath nagyon OP! Bármelyik csapatban is volt az győzedelmeskedni is tudott, de ugyanez igaz volt az első találkozóra is, ahol a Vitality elhozott egy meccset a G2-val szemben, többek közt neki köszönhetően. Ahogy azt már mondtuk, mind az UOL, mind pedig az FNC elég jól állnak a saját csoportjukban és a legtöbben az ő döntőjüket várják a szezon végén. 

A legelső mérkőzés nagyon oda-vissza volt, a szó minden értelmében. Bármelyik pillanatban eladhatta az egyik csapat az előnyt a másiknak, majd azok vissza az előzőnek. A sok kritikát kapott Exileh egy elég tökös választást mutatott be, elővette Talon-t. A first blood, majd a második is a Fnatichoz került az alsó ösvényen, Hyli és Xerxe hagyták ott a fogukat, de rögtön ezután Exileh egy gyönyörű outplayt mutatott be Caps Orianna-jával szemben, ráadásul szinthátrányban. Az egész mérkőzés lényegében egy folyamatos csapatharc bemutató volt, egyik a másik után a közönség pedig megőrült. Egyik csapat sem tudta igazán megszerezni az előnyt, pedig sok gyilkosság volt. Vizicsacsi bemutatta az új OP Cho'gath-ot és sokszor megtömte a bendőjét ultijának köszönhetően, fel is szedett egy pár kilót. Hylissang Rakan-ja rengeteg jó kezdeményezést adott csapatának, de így is sokszor úgy tűnt, hogy vége a meccsnek, főleg miután Caps Shockwave-jei nem egyszer mentették meg a Fnatic-ot. Egyszerűen annyi harc volt és annyi minden történt, hogy ezt nem lehet leírni, ezt látni kell, legalább összefoglaló formájában. A Fnatic 30 perc után betört a bázisba és úgy tűnt mindennek vége, de még innen is tudott fordítani az UOL és végül pár fiesta után övék lett az első győzelem.

Sokakat meglepett az első meccs eredménye, de nem volt idő ezen gondolkozni, mert a második mérkőzés is izgalmasan indult. Ennyi tankos karaktert nem nagyon láttunk még egy meccsen. Összesen 7 tank és 3 ADC mozgott a pályán. Cho'Gath-ot ezúttal Broxah kaparintotta meg. Itt már nem volt annyira szoros a mérkőzés, mint ez első alkalommal. Rögtön 7-0-val indítottak Rekkles-ék, sőt még egy inhibitor tornyot is elhoztak a 20. perc előtt, majd megálltak a raptoroknál a bokorban. Ebbe a csapdába sétált bele Exileh, akit egy szempillantás alatt eltüntettek és máris mehettek a Baronra, amit nem hoztak el, de az UOL további tagokat áldozott fel Exileh hiánya és hibája miatt, 11-0. Splitpush itt sem nagyon volt, csak harc harc után, majd egy Baron a Fnatic-nak. Ezzel már be tudták tolni a Nexus-t is és a meccs végeredménye 19-1 lett, ezzel egyenlítettek is sOAZ-ék. Ez volt egyébként a 21. olyan mérkőzése az 57-ből Rekkles-nek, ahol egyszer sem halt meg.

Következhetett a sorsdöntő mérkőzés. Exileh ismét elővette a Talont, de ezúttal már nem olyan nagy sikerrel, leszámítva a First blood-ot, mivel 1 v 1-ben lenyomta Caps Cassio-ját. Xerxe nagyon lemaradt az elején, így Broxah Cho'Gath-tal nagyon ki tudta őt szorítani a meccsből és a dzsungelből. Broxah és Exileh még a Fnatic bázisában is találkoztak, de végül mindketten inkább hazamentek, nem sok életerő maradt egyikükön sem, Broxah-nak azonban manája sem volt, így inkább nem kockáztatott. A kezdeti előny ismét a Fnatic-hoz került a gyilkosságoknak és az első toronynak köszönhetően, bár nem sokkal vezettek, de csapatharcokban egyszerűen többet tudtak tenni a kompozícióval, Talon nem a legjobb ezekben a helyzetekben, főleg úgy, hogy 2 tank és rengeteg CC volt Rekkles-éknél. Folyamatos elkapásokat mutatott be a Fnatic, amire az UOL nem igazán tudott válaszolni és ezekből tornyokat is tudtak dönteni. Egy válasz nélküli Baront is elhozott a 25. percben Broxah és csapata, igaz később Jesiz és sOAZ meghalt, de még így is megérte, mivel ezzel már bejutottak a bázisra, elhozva a top inhibitort. Ahogy az lenni szokott, az alsó ösvényen indultak meg, kihasználva a topos nyomást, ahol egy ász után a mérkőzést és ezzel a találkozót is be tudták fejezni. Kevesebb, mint 30 perc alatt 2-1-re nyert a Fnatic.

A Rift Rivals erőteljesen rámutatott a Fnatic hiányosságaira, de láthatóan tudták ezeket orvosolni. Visszatértek inkább a meta hősökhöz, Rekkles is elengedte Kennen-t és úgy tűnik, hogy jobbak, mint valaha, ezzel a szériával pedig 8-1-es mutatóval vezetik az A csoportot.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!