Bjergsen is elérte az 1000. profi gyilkosságát a hétvégén!

Bjergsen is elérte az 1000. profi gyilkosságát a hétvégén!

A legendás dán játékos Søren Bjerg, vagy ahogy többen ismerik, Bjergsen, a hétvége folyamán megszerezte 1000. gyilkosságát az NA LCS-ben!

Bjergsen nevét nem sok embernek kell bemutatni. Aki valaha nézett NA LCS-t, vagy bármilyen nemzetközi versenyt, ahol Észak-Amerika is képviseltette magát, az nagy valószínűséggel találkozott már vele. A 21 éves dán játékos 2013 november óta erősíti immár a TSM-et, ezzel jelen pillanatban ő a legrégebbi játékosa a csapatnak, mióta Dyrus visszavonult a 2015-ös VB után.

Kitolta az NA LCS franchise rendszerére való pályázati időt a Riot

Június 1-én jelentette be a Riot Games hivatalosan is, hogy 2018-tól az NA LCS franchise rendszerre fog épülni. A helyeket a bajnokságban pedig minden csapatnak meg kell pályáznia.

Honnan is jött ez a tehetséges játékos? Már 2012-ben elég komoly csapatokban játszott, amikor még csak 16 éves volt. Először a Team LDLC-nél fordult meg egy nyár erejéig (az ő nevük a francia liga kapcsán lehet ismerős, ahol bluerzor is játszik - a szerk.), majd 2012 októberében bemutatkozott az LCS színpadán is a Coppenhagen Wolves színeiben. Csapattársa volt többek közt az azóta kommentátorként dolgozó Deficio-nak, aki akkoriban support volt. 2013 májusában még megjelent a Ninjas in Pyjamas-nál is, de itt is csak fél évet töltött el, majd Reginald megkereste visszalépése után és így került a mai csapatához, a TSM-hez. Legelső mérkőzését a TSM színeiben egy LeBlanc-kal kezdte, ráadásul nem is rossz teljesítménnyel, 8/1/2-t ment vele és toronymagasan megnyerték a Lemondogs elleni mérkőzést.


Az 1000. gyilkosságát pedig az Echo Fox-szal szemben szerezte meg, áldozata nem más volt, mint az ADC, Mash, miután egy Baron körüli harc során két gyilkosságot is bezsebelt. Az Echo Fox szerette volna elhozni a Baront úgy, hogy a TSM teljes csapata életben volt, de Bjergsen-ék időben reagáltak és egy teljes ásszal válaszoltak a Baronra, amit egyébként Svensekeren még el is lopott, így mondhatni teljesen megsemmisítették Froggen-ék tervét.

Ezúton is gratulálunk neki. Hosszú idők óta őt tartják egyébként az egyik legjobb nyugati midesnek, idén pedig láthatóan a csapat is jól összeszokott, annak ellenére, hogy jelenleg nem ők vezetik az NA LCS-t. Talán idén végre komolyabb sikereket is el tudnak majd érni a VB-n is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!