Yasuo nerf, Fiora buff és az egyedi skin portrék várhatóak a 7.16-ban egy tegnapi bejelentés alapján

Yasuo nerf, Fiora buff és az egyedi skin portrék várhatóak a 7.16-ban egy tegnapi bejelentés alapján

Két hőst is kiszemelt magának a Riot következő patch-ében, nerfeket terveznek Yasuora és buffokat Fiora-ra, az Udyr buffok viszont váratnak magukra.

A mai napon megjelent a 7.15, tehát kezdődhet a 7.16 tesztelése. Az itt leírt frissítések még nem érték el a PBE szervereket sem, de Meddler elmondása szerint hamarosan várhatóak.

Itt a legújabb patch, a 7.15-ös, új Urgot, Duskblade nerf, akali buff (?), Zac nerf és sok minden más

Aioween | 17/07/26 12:22Rengeteg újdonságot kaptunk ezúttal, még többet mint eddig, összesen 24 hős kapott frissítést a játékban, plusz megérkezett az új Urgot is! Elég sokat kellett dolgozni ezen a patch-en, már csak azért is, mert a 7.14 enyhén szólva is megkérdőjelezhető lett, többek közt a Duskblade miatt, ami picit elrontotta a játékot sokak számára.

Első körben Fiora-t nézték meg és úgy gondolják, hogy túl nagy pofont kapott a hős. Az mondjuk más kérdés, hogy melyik világban, bár az tény, hogy kevesebbet látni az LCS-ben is, de 30 perc után továbbra sem igazán akad ellenfele. A lényeg, hogy véleményük szerint túl sok mozgási sebességet vettek le a passzívjából és ebből adnának neki vissza egy keveset. Az egyetlen különbség, hogy az ulti továbbra sem fog mozgási sebességet adni csak azért, mert egy ultival kijelölt célpont közelében tartózkodunk. Tény, hogy nem ezek a legnagyobb változtatások a játékban, de Fiora így is piszok mozgékony Q-jának köszönhetően, így újfent könnyebben folytatja majd a folyamatos párbajozást, ha valakit egyszer elért. 

Yasuo ezzel szemben továbbra is erős. Szerintem is, szerintetek is és láthatóan a Riot szerint is. Az egész karakter kitje úgy van összerakva, hogy még a nerfelt Q-val is eszméletlen nyomás alatt tudja tartani az ösvényt és a snowball hatás sem idegen számára. Teljesen át kell szoknunk helyezkedésben is, mivel minionok közelében vele szemben nem tanácsos tartózkodni, mert így bármikor ránk csúszhat egy-egy váratlan pillanatban. Amin gondolkoznak, az elsősorban a passzív pajzs gyengítése, aminek segítségével eddig szinte folyamatosan tudott számára előnyös cseréket eszközölni, hiszen mire lejárt a pajzs, addigra a sebzését bevitte és ki is csúszott a következő feltöltődésig. Tehát ezt gyengítenék, hogy pontosan hogyan, azt még nem tudni, ez lehet akár a pajzs mértéke, vagy lassabb töltődés, rövidebb hatóidő, bármi. Ehelyett inkább gyakrabban kapna W-t, vagyis falat az early game-ben. Ez lényegében azt eredményezné, hogy kicsivel erősebb lenne távolsági karakterek ellen, de gyengébb a közelharciakkal szemben. Így legalább lesz egy olyan lehetőségünk, hogy számunkra kedvezőbb helyzetet alakítsunk ki szemben azzal, hogy minden esetben nála van az előny, főleg ha ügyes a játékos. Utóbbi esetben nem sokat tudunk általában tenni, elég magas a skill cap-je a hősnek. Terveznek majd egy alaposabb átvizsgálást is, és az alapján akár némi változtatást eszközölni a hősön, de kezdetnek ez is megteszi.

Anno volt szó egy elég izmos Udyr buffról, de az azóta sem érkezett meg. Láthatóan továbbra sem elégedettek a végeredménnyel, a PBE szerveren mindig fennakadtak a buffok, így egyelőre visszatartják ezt a frissítést. Legközelebb a 7.18-ban, vagyis nagy valószínűséggel a VB után találkozhatunk csak vele. Ez azért is van, mert a következő pár patch-et szeretnék annyira stabilan tartani, amennyire csak lehet és a nagyobb frissítéseket a VB utánra hagyni. Ilyen lehet Azir reworkje, de LeBlanc is ide tartozik. A 7.19-től azonban újra ezek kerülnek majd fókuszba és akkor jobban fognak haladni velük. Gyanús, hogy megcsúszhattak a kezdeti tesztelések és talán szerették volna ezeket korábban is kiadni, de ha már eddig elnyúlt, inkább nem kockáztatnak vele. 

Tegnap pedig már megírtuk, hogy minden egyes skin egyedi portrét fog kapni a HUD-on, ez is a 7.16-ra várható, szerencsére ezzel annyira sok meló nincs, azon kívül, hogy a képeket kivágják és beillesztik a mostani helyére.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!