Az új Urgot képes akár egy teljes HP-n lévő célpontot megölni ultijával - videó

Az új Urgot képes akár egy teljes HP-n lévő célpontot megölni ultijával - videó

Elsőre talán bugnak tűnhet, hiszen az ulti elvileg csak 25% alatt öl fixen, de bizonyos esetekben egy 100%-on lévő Braumot is el tud fogyasztani. A Riot szerint ez nem bug.

Elsőre eléggé furcsa látvány lehet, hogy miután a Xerath megkapja az ulti lövedéket bőven 25% HP alatt, mégsem ő hal meg. A megfelelő körülmények között ez biza lehetséges, ugyanis a láncok mondhatni egy automatikusan működő lövedékként működnek.

Nem lehet túlélni az új Urgot ultit, ha behúz minket? Vandiril máshogy gondolja - videó

Megszokhattuk már, hogy bármilyen újítás is érkezik a Riot oldaláról, abban szinte kivétel nélkül talál valami érdekességet Vandiril. Nem volt ez máshogy Urgot esetében sem.

Braum pajzsa pedig pont a lövedékek ellen jó, képes azokat felfogni, az első ráadásul teljes mértékben, sebzéssel együtt és mivel a tökéletes pillanatban ugrott a láncok elé, így ő halt meg Xerath helyett. Korábban már írtuk Vandiril kapcsán, hogy a kivégzés hogyan is működik, összesen 11110 true damage-et okoz fokozatosan és ez alatt kéne meghaljon a célpont. Mivel Braum nyilván nem rendelkezik ennyi HP-val, így ő sajnos pórul járt, de azt is el kell ismerni, hogy ez egy elég egyedi eset, ami valószínűleg nem gyakran fordul elő a játékban.

Egyébként dicséretes, amit Braum csinált, a Riot kollégája szerint is ez az igazi áldozathozatal, amit csak egy jó lelkű támogató tehet meg. Ettől függetlenül ez nem bug szerintük, ennek így kell működnie. Ahhoz, hogy ilyen helyzet álljon elő, több mindennek is teljesülnie kell. Egyrészt Urgot-nak kell legalább a hatos szint az ultihoz, egy ellenséges célpontot el kell találni 25% HP alatt az ultival, majd kell egy Braum is az ellenkező oldalon, akinek épp elérhető az Unbreakable, vagyis az E, hogy ezt ki tudja védeni. Ha mindezek teljesülnek, akkor képes megmenteni egy csapattársát a biztos haláltól saját élete árán. Mivel a láncok kódolása szerint feltehetően lövedékként üzemelnek, a kivégző hatás pedig már be van tárazva, mindegy, hogy Braumnak mennyi HP-ja van, a teljes kivégző sebzést meg fogja kapni. 

Ez a koncepció még mindig jobb, mint amivel régebben rendelkezett Urgot, még a munkálatok folyamán. A sörétes térdek előtt az E-je egy olyan képesség volt, ami egy kis Fear bombát lőtt a földre, ami tovább robbant kisebb részekre. Ezek szintén Fear-t okoztak és a célja az volt, hogy zónázni lehessen vele, illetve jó nagy káoszt teremteni. Sajnos ez olyannyira sikerült, hogy az első bombával eltalált célpontok csak futkároztak egyik bombától a másikig, hosszabb időn át Fearelve, így mondanunk sem kell, hogy ez végül miért nem valósult meg. Lényegében elég volt ha egy bomba is betalál és onnantól vége volt a dalnak.

Szóval ha ilyennel találkoztok, nem kell megijedni, ez direkt működik így. Bennem már csak egy kérdés merült fel a látottak kapcsán. Mivel a Braum fal első védelme és a Yasuo fal működése kicsit hasonlatos, vajon egy jól időzített Yasuo fallal ki lehet védeni a láncokat, mint lövedék, ha jól időzítünk, vagy sem?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!