Elindult az Őszi Mondocon selejtezője

Elindult az Őszi Mondocon selejtezője

A Mondocon rendezvények minden alkalommal helyt adnak egy LoL bajnokságnak, az őszi kijutásért pedig már elindult a harc.

A csapatok augusztus 16-ig nevezhettek, és ugyanezen a napon el is indultak a csoportkörök. Összesen 23 csapat nevezett a megmérettetésre, őket 4 csoportba osztották. A csoportkörök végén 8 gárda marad, akik közül végül 2 juthat majd ki az offline döntőre. Ha valaki a legjobb 8 között kikapna, még annak se kell csüggednie, mert az alsó ágról még mindig visszahozhatja magát.

Bemutatjuk a nyári alapszakasz 5 legjobb toposát az EU-ban

Rengeteg meglepő mérkőzés várt ránk a nyári szezonban, a G2 ismét kikapott a Roccattől, sőt még a Fnaticot is 2-0-ázta a NiP, az UOL-t pedig lenyomta a Vitality. A LoL alapvetően egy csapatszintű játék, de azért merőben elkülönülnek az egyes posztok feladatukban és szerepkörükben is.

A versenyen több ismert csapat, illetve játékos is részt vesz. Ők a következők: Zylex eSports, Team Plague, myRevenge e.V, Rift eSports, Wonder Stag e-Sports, Beautiful Talented Man és az Afterglow

A Zylex eSports és a Team Plague rendszeres szerepelője a különféle nagyobb versenyeknek, a myRevenge az egyik legrégebbi magyar LoL csapat, akik sokszor bizonyítottak már külföldi versenyeken is, mint ahogy a Beautiful Talented Men is, akik kora tavasszal az EU CS zárt kvalifikációjáig meneteltek. A Rift eSports és a Wonder Stag e-Sports a Magyar Elit Bajnokság tavalyi szezonjának 3.-4. helyezettjei, amellett, hogy ők is sok versenyen megfordulnak, gyakran szép sikereket elérve. Az Afterglow pedig a One Piece eSports hajdani gárdáját felölelő új csapat, akik maguk mögött tudhatják a tavaszi Con megnyerését. Könnyen lehet, hogy a két döntős ezek közül a nevek közül fog kikerülni, ám azért a még ismeretlen nevű gárdák között is van egy-két ígéretesnek tűnő, szóval senki se igyon előre a medve bőrére.

A csoportkörök egészen szeptember 2-ig tartanak, utána kezdődik meg a legjobb 8 menetelése. Végül legkésőbb október 3-án kiderül, hogy melyik két csapat összecsapását kísérhetjük majd figyelemmel az október 7-én és 8-án zajló Őszi Mondoconon. A csapatokkal és a selejtezőkkel kapcsolatos minden további infót megtaláltok a verseny Battlefy oldalán. Az Őszi Mondocon Facebook eseményét pedig itt találhatjátok.

Melyik két csapat mérkőzését néznétek meg szívesen élőben is?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!