Ma este eldől, hogy ki lesz a StarSeries bajnoka

Ma este eldől, hogy ki lesz a StarSeries bajnoka

A 300 000 dolláros torna utolsó napja következik, miután a tegnapi elődöntőkben két meglepetésgyőzelmet ünnepelhettünk.

A mai napon már a döntővel és a bronzmeccsel vár minket a StarSeries i-League 4. szezonja, miután két, rendkívül izgalmas elődöntőt játszottak tegnap a bent maradt csapatok. Ádáz csata folyt az áhított fináléért, ám csak két együttes juthatott tovább a 300 000 dolláros összdíjazású verseny trónjáért folyó küzdelemben. A Liquid a mousesports-cal vívott meg, míg a torna nagy esélyese –a FaZe– a Natus Vincere ellen vonult fel a szerverre. Nézzük is, hogy mi történt!

Liquid - mousesports

Három pályán is összemérték a tudásukat, miután Mirage az egerek zsebében landolt 16:7-re, hála az erős kezdésnek terror oldalon (11:4). Cobblestone-on megfordult a szerencse, itt már nitr0-ék kerültek fölénybe, és egy egészen hihetetlen, 15:0-ás CT oldallal mentették a helyzetüket. Pár kört ugyan átengedtek a befejezés előtt, de így is 16:4 lett az eredmény az ő javukra. Jöhetett is a harmadik pálya, Train, ahol a lehető legszorosabb első etap után végül a mouz tudott a győzelem felé mozdulni. 16:9-re zárták a mapet, ezzel együtt 2-1-re a szériát.

FaZe - Natus Vincere

Egy igen egyértelmű vétó után Infernon indult a két gigász párharca. A Na'Vi az utóbbi időkben igen magabiztosan szerepel ezen a pályán, így talán nem lepett meg senkit sem, hogy komoly fejfájást okoztak kariganéknek. 13-11-ig meneteltek, ám ezen a ponton elvesztették a kontrollt, majd zsinórban 5 kört engedtek át a FaZe-nek, és ezzel 1-0-ás előnyhöz segítették őket a szériában.

Jöhetett Overpass, ahol igencsak megfordult a kocka. GuardiaN teljesítménye nélkül nem talált magára az európai sztárgárda és a Na'Vi ezt ki is használta: 16:7-tel, gyakorlatilag esélyt sem adva, egyenlítettek a szériában 1-1-re. Hatalmas meglepetés volt, hogy s1mple helyett ezúttal Edward került az élre, ám ettől függetlenül mindenki remek meccset zárhatott az ukrán-orosz oldalról.

A mindent eldöntő pálya Train lett, ahol nyitott versenyre számíthattunk ismét, ám hamar lelombozták Zeus-ék a FaZe-rajongókat. Az első félidőben 9:6-os vezetést hoztak össze T oldalon, ráadásul 8 egymást követő fegyveres körrel. Innen –bár még egyáltalán nem dőlt el a meccs számokban– nem igazán volt visszaút karriganék számára. CT-ben egy kör kivételével mindent hozott a Na'Vi és újabb 16:7-et könyvelhettek el, ami egyben 2-1-es szériagyőzelmet és a döntőt jelentette a számukra.

A mai nap várható menetrendje:

16:00 - Liquid vs FaZe bronzmeccs
19:00 - mousesports vs Natus Vincere döntő

A jó hír, hogy a bronzért játszó FaZe és a győzelemért játszó mousesports is jönnek majd Budapestre, a V4-re, és biztos, hogy kiélezett küzdelemre lehet majd számítani itt is. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Közvetítések