Milyen napjaink egyik legsikeresebb játéka az ügyfélszolgálat szemével?

Milyen napjaink egyik legsikeresebb játéka az ügyfélszolgálat szemével?

A Fortnite-ot rengetegen játsszák, így iszonyat sok levelet kap a support, aminek a nagy része teljesen felesleges.

Ha valaki a Fortnite Battle Royale ügyfélszolgálatán szeretne dolgozni az vegyen fel mindenféle védőfelszerelést, hiszen rengeteg són kell átbányásznia magát.

"Mindig a shotgunokkal foglalkoznak" - mondta Randi az ügyfélszolgálat egyik munkatársa, akit a Kotaku interjúvolt meg, de természetesen nem használhatta az igazi nevét. Randi számtalan ticketet kapott már, ahol a játékosok legtöbbször arról panaszkodnak, hogy a shotik egyszerűen túl erősek vagy rosszul vannak megcsinálva és a játékos csak 9-et sebzett vele.

"Természetesen én is egy gamer vagyok és amikor elolvasok egy-egy ilyen levelet, akkor egyből tudom, hogy hoppá ez a játékos pont most halt meg" - mondta nevetve

Randi  elmondta, hogy szigorú titoktartási és anonimitási szerződéshez vannak kötve, hiszen több száz ticketet kell átnézniük mindennap, és erről semmi sem kerülhet ki a nagyvilág felé. A cég dolgozói nem beszélgetnek riporterekkel csak, ha azt a felső vezetés is megengedi, de ez a legtöbb nagy cégnél így van rendjén. Randi persze nem kért erre áldást, épp ezért próbálja megőrizni az anonimitását. Egy igazi se veled, se nélküled munkának tartja az ügyfélszolgálatot, hiszen imádja, hogy segít fejleszteni a Fortnite-ot, de több hónapon át tartó fórum olvasgatás, arról, hogy mennyire borzalmasan végzik a munkájukat mindenkinek az agyára mehet. Randi szerint csak a folyamatos kommunikáció és hibabeismerések lehetnek azok a pontok, amivel néha megértik, hogy mennyi munkája is van egy ügyfélszolgálatosnak.

"Nehéz végigcsinálni, hiszen keményen dolgozunk, hogy mindenki visszakapja vagy megkapja azt, amit szeretne tőlünk." Az elmúlt pár hónapban a support hatalmas terhelés alatt áll, hiszen rengeteg új játékos jött, akikkel megint csak meg kell küzdeni és abban az sem segít, ha a ticketek nagy része a shotgunokról szól. Természetesen az Epic rengeteg újonc ügyfélszolgálatost is felvett, de nekik így még nehezebb azonnal a mély vízbe ugrani, hiszen néha csak egy ilyen ticketet kapnak: "Bénák vagytok srácok." A bénák helyett persze bármilyen vulgáris szót behelyettesíthetünk. Sajnos nem csak csúnya szavakat, de komoly fenyegetéseket is kapnak a játékosoktól: "Beperellek titeket, ha nem adjátok vissza az accountomat, öljétek meg magatokat." Persze ezekkel is foglalkozni kell, a csapat pedig megpróbálja kideríteni, hogy miért ennyire dühös, és hogyan oldhatnák meg a problémát.

De mi jelenleg az ügyfélszolgálat legnagyobb gondja? Randi szerint a gyerekek, akik folyamatosan bajba keverik magukat azzal, hogy olyan site-okra regisztrálnak, ahol ingyen osztogatnak V-buckot, de igazából csak ellopják az adataikat. Emellett, leginkább a fiatalok töltenek le csalásokat is, amit ki se tudnak próbálni, hiszen az anti-cheat azonnal kibannolja őket, ami után persze szeretnék visszaszerezni a felhasználói fiókjukat ilyen történetekkel: "Kibannoltatok, mert meg volt nyitva a Discord a játék közben." - mondta Randi elvékonyított hangon, amibe azért bőven van igazság. A probléma csak ott kezdődik, hogy ezekkel az emberekkel addig kell foglalkozniuk, ameddig bele nem un az account visszaszerzésébe, hiszen ilyenkor V-buckot vagy készpénzt követelnek a cégtől, akik ezt persze nem tehetik meg, hiszen a csalónak el kell fogadni a következményeket.

Máskor Randi kollégáinak olyanokkal kell megküzdeniük, akik nem tudnak angolul és csak halandzsa nyelven próbálnak közölni valamit, vagy éppen komoly összeesküvés elméleteket szülnek. "Vannak olyan játékosok, akik folyamatosan azzal zaklatnak minket, hogy a játékban előnye van annak, aki legendary skineket vesz, hiszen többet sebeznek a fegyverei." Valljuk be, ez egy teljesen alaptalan vád, amivel tovább terhelik az ügyfélszolgálat munkáját.

Tényleg előnyt szerezhetsz, ha fizetsz a Fortnite-ért?

A Fortnite napjaink legfelkapottabb Free-to-Play játéka, azonban lehetséges, hogy előnyt szerezhetünk, ha költünk a játékra?

Ezenfelül néha kapnak olyan panaszokat is, hogy a rakéta 300-at sebzett beléjük, míg a maximum sebzése 110, de persze ezt is ki kell vizsgálni, hiszen lehet, hogy bugról van szó. Az egyik legérdekesebb és kicsit szomorú ticketek pedig arról szólnak, hogy rengeteg lány szerint a barátjuk túl sok időt tölt a Fortnite előtt őket pedig elhanyagolják.

Összegezve a dolgokat, Randi szerint ez a munka gyönyörű még akkor is, ha nagyon sok furcsasággal kell megküzdeniük. Mindenki remekül érzi magát, hiszen a kedvenc játékukon dolgozhatnak és még embertársaiknak is segíthetnek, így ez a munka egy valóra vált álom.

"Szeretnénk boldoggá tenni a játékosokat és segíteni őket, hogy probléma nélkül játszhassanak."

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!