Tényleg előnyt szerezhetsz, ha fizetsz a Fortnite-ért?

Tényleg előnyt szerezhetsz, ha fizetsz a Fortnite-ért?

A Fortnite napjaink legfelkapottabb Free-to-Play játéka, -azonban lehetséges, hogy előnyt szerezhetünk, ha költünk a játékra?

A mai világban szerencsére nem csak a fizetős, de az ingyenes játékoknak is van létjogosultsága. A LoLban is bele-bele futni olyan hibákba vagy érdekességekbe, amik mégis előnyhöz juttathatják néhány esetben a játékost (pl: iBlitzcrank Q-jának a csalóka mérete). Ezeket a kétes kinézeteket a kompetitív szférából kivették, a casual játékot pedig nem befolyásolják nagy mértékben, így nem is jelentenek akkora problémát.

Nemrég azonban megjelent egy videó YouTube-on Luke TheNotable-től, miszerint előfordulhat, hogy azon játékosok, akik fizettek a Battle Pass-ért jobb lootot kapnak, mint ingyenes társaik. A videóban eleinte megemlít a készítő korábbi anyagokat a YouTube-on, melyek ezt állították, azonban ezeket el is veti, mivel nem hitelesek.

Elmagyarázza, hogy a játékban a ládák hogyan működnek; véletlenszerűen található egy adag építőanyag, egy adag lőszer, valamint kettő harci felszerelés (fegyver, pajzs, gránát, kötszer stb.). A fegyverek különböző rangokba vannak beosztva, amit a színük mutat. A jobb fegyver általában többet sebez vagy gyorsabban lő.

Majd rátér a kísérletének a lényegére: miszerint, ha valaki megvásárolja a Battle Pass-t, nagyobb eséllyel fog magasabb rangú fegyvereket kapni a ládákból. Ehhez több elemzést is végzett, hogy a közben lefolyt frissítés se zavarja az eredményeket, és az apró eltérések ellenére az eredmény még így is meglepő. Miután megvásárolta a Battle Passt az epic és legendary fegyverek száma szemmel láthatóan megnőtt.

Az eredeti videót itt láthatjátok:

Azonban mivel ez csak 50-50 kiragadott ládanyitás eredménye, ezért nem állíthatjuk biztosra, hogy ez minden esetben így is van, amint valaki megveszi a Battle Passt, de mindenféleképpen elgondolkodtatóak és érdekesek ezek az adatok. A ténylegesen sikeres teszthez persze sokkal több kellett volna, de azért valamennyire tényleg meglepő az eredmény.

Nektek mi a véleményetek erről? Mit nyerhet ezzel az Epic Games, ha így biztosít előnyt a fizető játékosoknak?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!