Astralis, FaZe... De ki jön utánuk?

Astralis, FaZe... De ki jön utánuk?

Az Astralis és a FaZe sem utazik Kijevbe, ami lehetőséget ad mindenki másnak a kibontakozásra.

Holnap reggel elindul a StarSeries i-League 5. szezonja, ezért röviden megmutatjuk, hogy kikre érdemes figyelni a héten. Külön érdekesség, hogy hosszú idő óta ez lesz az első alkalom, amikor a világ két legjobb együttese –az Astralis és a FaZe– nem jelennek meg egy tornán. Egyrészt ez megnehezíti mindenki dolgát, ha győztest akar keresni, másrészt egy furcsa csavar, hiszen egy sokkal nyíltabb versenyt eredményez, ahol komoly meglepetésekre számíthatunk. Ráadásul a formátum, mely ebben a szezonban is Bo3 svájci rendszer lesz, mélyebb betekintést adhat abba, hogy milyen a csapatok map poolja, és milyen erőviszonyok vannak a ranglista 3. helyétől lefelé.

A két nagy esélyes jelenleg nem más, mint a Na'Vi és a Liquid. Aleksandr "s1mple" Kostylievet továbbra sem lehet megállítani, még egy "gyengébb" tornáján is jobban játszik a többségnél. Ha a csapat többi tagja is jó formában érkezik, mint pl. az egyre jobban szereplő Denis "electronic" Sharipov, akkor igenis a döntőben a helyük. S1mple biztosan minden tőle telhetőt megtesz majd azért, hogy megnyerje azt a trófeát, amit az előző szezonban a mouz éppen csak elcsaklizott előle. Idén két alkalommal kapott eddig MVP-medált úgy, hogy meg sem nyerte az adott versenyt, harmadjára már aligha hagyja ezt megtörténni.

A Liquid valamivel másabb történet. Az elmúlt egy évben rengeteget cseréltek, játékosok jöttek, mentek, egyre előrébb jutottak, mígnem összeállt a jelenlegi gárda Epitácio "TACO" de Melóval. Egy héttel ezelőtt már döntőt játszottak Dallas-ban az Astralis ellen, méghozzá nem is rosszat: sikerült pályát hozniuk ellenük. Az odáig vezető úton legyűrték a mouzt és a Na'Vi-t is 2:0-ra, ami biztató, és úgy tűnik végre sikerült megtalálni a megfelelő játékosokat ahhoz, hogy trófeákért küzdjenek. Keith "NAF" Markovic meglepetésszerű felemelkedése az elmúlt év egyik legérdekesebb története, és az ő jó teljesítménye lehet a záloga annak, hogy Kijevben is jól szerepeljenek. Egyáltalán nem lenne meglepő fordulat, ha a Na'Vi-val ketten a döntőben találnák magukat jövőhét vasárnap.

Vannak azonban akik közbeszólhatnak, méghozzá igen szép számmal. A mousesports furcsa helyzetben van a V4 óta. Habár Sydney-ben egy 3. helyet sikerült elérniük és tartják a szintet, hirtelen hátrányba kerültek az Astralis-szal és a FaZe-zel szemben, amire egyelőre nincs orvosságuk, pedig előtte egy igen komoly kihívónak tűntek bárhová mentek. Tartják a szintet és jönnek a top 8-as helyezések, ráadásul Kijevben még ott sem lesz ez a két kriptonitjuk, így minden erejüket összeszedve akár meg is védhetik a 4. szezonban elért címüket, de koránt sem biztos, hogy felveszik a versenyt a Liquiddel vagy a Na'Vi-val, ha Tomáš "oskar" Šťastný nem húzza elő a kalapból azt a sztárteljesítményt az AWP-vel, amit az elmúlt fél évben láthattunk tőle.

A torna sötét lova az SK lehet, akik a héten nyerték meg az Adrenaline Cyber League-et. Kis torna ide vagy oda, de ennek a csapatnak nagyon kellett már egy győzelem, hogy visszakapják kicsit az önbizalmukat. Emlékezzünk vissza: tavaly a cs_summit után remekül építkeztek és 3 versenyt nyertek zsinórban a nyár elején. Kicsi az esélye, hogy hasonló szériába kezdenek most, de ha magabiztosabban játszanak, már az is megnehezíti mindenki dolgát, aki ellenük lép pályára, hiszen a nyers erő és a tehetség meg van hozzá, hogy címekért küzdjenek, csupán nem érték még el a potenciáljukat, amiben Gabriel "FalleN" Toledo visszaesése sem segített.

Végül itt van a Gambit, akik most cseréltek játékost és irányítót (újra Mihail "Dosia" Stolyarov a kapitány), ami valószínűleg sokkal szabadabb, lazább játékhoz vezet majd a debütáló LAN-jukon. Nikolay "mir" Bityukov az egyik legnagyobb erősítés lehet Abay "Hobbit" Khasenov érkezése óta, a CIS egyik nagy fejlődő tehetségének tartják sokan, ami pont elég lehet, hogy arra a következő szintre ugorjanak, ami Denis "seized" Kostinnal vagy Bektiyar "fitch" Bahytovval a felállásban nem ment.

A StarSeries 5. szezonjában 16 csapat méri össze tudását a 300 000 dolláros nyereményalap oroszlánrészéért, és a győzelemért járó kupáért május 28. és június 3. között, Kijevben. Az együttesek Bo3 svájci rendszerben küzdenek a csoportkör alatt, ahol 3 győzelem továbbjutást, 3 vereség kiesést jelent. A rájátszásban a torna végéig marad a Bo3, ám egyenesági kiesés lesz a formátum. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Közvetítések