Rastakhan's lap- és paklielemzés a LvL Up Esports játékosaival

Rastakhan's lap- és paklielemzés a LvL Up Esports játékosaival

A szegedi székhelyű LvL Up Esports csapata elemezte a Rastakhan's Rumble kártyáit, és annak hatásait a paklikra.

Várhatóan ma 19:00-kor megnyílik Rastakhan's arénája és kiszabadul a 135 új lap, ami végre változást hozhat a metába. Ha lemaradtatok volna az összes lapról, egy helyen végigpörgethetitek!

Hónapok óta erre vártunk: itt van a Rastakhan's Rumble 135 lapja

135 új lappal érkezik december 4-én a Hearthstone következő kiegészítője, a Rastakhan's Rumble. Minden lapot megtaláltok a cikkben!

A LvL Up Esports tagjai tegnap részletesen elemezték a class-specifikus kártyákat, a legígéretesebb neutral lapokat és volt idejük a paklik átbeszélésére is. Egyben megtekinthetitek a videót, –de készüljetek üdítővel és nasival, mert három órán keresztül duruzsol majd a fületekbe Hulkeinstein, Wuncler, CsGy és Robág.

Nézd meg lvlupteam LvL Up Team - Nagy Rastakhan's Lapelemzős Hétfői Fieszta /w Wuncler, Hulkeinstein, Robág és Csonkalacika című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Először vegyük sorra a legérdekesebb kártyákat, amelyektől nagyon sokat, –vagy talán túl keveset– remélnek a LvL Upos srácok.

Zul'jin

Eléggé szkeptikusak a srácok Zul'jinnel, de mindenképp látják benne a potenciált. A Spell Hunterben és gyakorlatilag minden Hunterben egyelőre a Tracking miatt játszhatatlan, de CsGy mindenképp kipróbálja majd az elsők között. Deathstalker Rexxar hosszútávon sokkal erősebb, mivel Zul'jin csak egy körben csinál valami őrületeset, utána csak a kettőt sebző Hero Powerrel célozhatjuk a számunkra szimpatikus ellenségeket.

Wardruid Loti

Kicsit lesajnált kártya a Druid Troll hőse, de a srácok bizakodóak. Flexibilis, ezért beleillik szinte az összes Druid változatba. Mindig kiválaszthatjuk azt a formát, amire szükségünk van, és a plusz Spell Damage a Malygosban kifejezetten csábítóvá teszi.

High Priest Thekal

Nagyon erősnek tűnik, de fenntartásokkal kell kezelni a kártyát. Ha lesz Heal paladin, akkor abban kulcsszerepet játszhat, de csak azért, mert "elméletben működhet" változat még nem kell rögtön az egekbe pontozni. Erős közepes, nagy potenciállal, de csak egy pakli profitálhat belőle igazán.

Mass Hysteria

Nem láttuk még működésben, de pont erre volt szüksége a Priestnek. Egy erős leszedés, ami megmenthet minket a paklik többsége ellen, mivel általában azonos értékekkel rendelkező lények lesznek az asztalon, –legyenek azok Aggro, Midrange, vagy Controlosabb deckek.

Raiding Party

Egyszerűen őrületes, mivel a Preparation miatt nulla manáért húzhatunk három lapot! Az Arcane Intellecttel összehasonlítva brutálisnak tűnik és benne van, hogy csak ez a lap emeli be a Tier 1-be a Kingsbane Rogue-ot-

Shriek

Wuncler az összes új Discard lapot lepontozta, de a többiek sem túl bizakodóak a mechanikával kapcsolatban. Hiába van velünk a Discard effekt a kezdetek óta, egyetlen pakli működött eddig, ami erre épült. A Silverware Golem azóta már a Wildban porosodik, a Discard mechanika meg csak a Soulfire és Doomguard miatt nem halt még ki teljesen.

Mojomaster Zihi

Egységesen a legmagasabb pontszámmal értékelték a kiegészítő várhatóan legerősebb lapját, ami Wunclernek rémálmokat okozhat a következő évben. A Combo és Control deckek gyilkosa minden típusba beleilleszthető, legyen az egy Aggro, vagy egy Fatigue pakli. Őrületes potenciál, egyedi képesség.

Krag'wa, the Frog

Aggroban inkább, Shudderwockban kevésbé lehet népszerű, de a képessége nagyon erős. Ettől függetlenül minden Shaman pakliban ki lehet majd próbálni, még a Shudderben is, mivel mirroban lehet, hogy kevésbé lesz hasznos, de más matchupokban Hagathaval is kombózható akár.

Spirit of the Tiger

Egyöntetű véleményt formáltak a srácok, de nem a várt módon. Szörnyű, használhatatlan, lassú és felesleges. Nem működik egy mostani pakliban sem, és a várható deckváltozások sem kedveznek neki.

Springpaw

Beast Hunterben, ha lesz ilyen változat kötelező lesz játszani a Fire Fly helyett, de nem első körös dropként kell emlegetni. Általában akkor lesz rá szükség, amikor hiányzik egy-két sebzés, ezért a negyedik körtől lesz kiváló a lap, ami szinergizál a Houndmasterrel, Leokkal és más erősítésekkel. Sokat várnak tőle és bíznak a Beast Hunter felemelkedésében.

A lapok után néhány pakliról is szót kell ejteni, amik a legnagyobb nyertesei lehetnek a Rastakhan's Rumble-nek.

Inner Fire Priest

A Spirit of the Dead valószínű, de akár a Grave Horror és még a Sand Drudge is helyet kaphat a Combo Priestek legősibb változatában, amit Hulkeinstein legalább egy rövid ideig a Tier 1 legerősebb paklijaként szeretne látni. Meglátjuk, hogy mire lesz elég, de kéne a Priestnek valami működőképes pakli, mert a Boomsday metában csak pillanatnyi fellángolásokra volt képes Anduin.

Kingsbane Rogue

Csak a Raiding Party miatt átkerülhet a Tier 2-ből, a Tier 1-be. A fegyverbuffoló kalózokat és a Kingsbane-t is felhúzhatjuk az első körben, sőt akár még több kalóz elférhet majd a pakliban. A Dread Corsair ingyenes tauntként kirepülhet a kezünkből, a Southsea Deckhand segíthet a cserékben. A Party miatt az egyik Sprinttől nyugodtan megszabadulhatunk.

Odd Mage

Ha lesz Odd Mage, akkor a Fire-Eater és a Jan'alai is kötelező eleme lesz a pakliknak. Ragnaros megidézésének feltétele könnyedén teljesíthető és gyakorlatilag egy jobb Spiteful Summonert kapunk a Dragonhawk képében. Frost Lich Jaina, a rotációig mindenképp megdobja a hatékonyságát a decknek, utána majd lehet változtatni kell a koncepción. 

Az összes Rastakhan's Rumble kártya értékelését és a várható erősorrend-változásokat megtekinthetitek a táblázatban: ITT

Kövessétek a LvL Up csapat munkásságát Facebookon (Hulkeinstein, Wuncler, Robág, CsGy) és a Twitchen is! Menjetek el a bárokba (Szeged, Debrecen, Szombathely) és igyatok egy forró csokit, próbáljátok ki a legújabb játékokat konzolon és PC-n, de akár társasozhattok is a barátaitokkal!

Ti egyetértetek a srácok véleményével?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!