Út Katowicébe: Így jutott harmadjára is a világelitbe DeadFox és csapata!

Út Katowicébe: Így jutott harmadjára is a világelitbe DeadFox és csapata!

DeadFox és a HellRaisers útja Katowicébe.

Az Új Kihívók színpadán már túl vagyunk az idei első CS:GO Major versenyén, holnap azonban már pályára lépnek a londoni legendák is, melyek között természetesen ott van DeadFox és a HellRaisers is. Ebben a cikkünkben kicsit visszatekintünk a múltba, hogy min ment keresztül a magyar játékos és csapata az előző Major versenyen.

A katowicei szereplésüket DeadFoxék még a FACEIT Major rendezvényén nyújtott teljesítményüknek köszönhetik, ahol brutálisan jól játszott a csapat, egészen a CIS Minor kezdetétől (melyet első helyen zártak) a legjobb nyolcig. Igaz, akkor még ISSAA mellett az ukrán bondik ült, és remek taktikai utasításokkal látta el a csapatot Johnta is a háttérből, de nincs ok az aggodalomra, hiszen azóta már egy –szintén Lengyelországban bezsebelt– Major győztes kazah játékossal, H0bbit-tal bővült a csapat, ami nem visszaesést jelentett a csapat játékában, sőt.

Londoni menetelésükben a CIS Minor sikere után az ottani Új Kihívók színpadán 3-1-es összesítéssel szerezték meg a Legendás státuszt. A négy mérkőzésből azonban egyiken sem volt olyan könnyű dolga az ANGE1 irányította csapatnak, hiszen a North elleni nyitómeccsen szimpla hosszabbításban, a legjobb nyolcba kerülésért pedig már tripla hosszabbításban ugyan, de sikerült legyűrnie az OpTic-ot, de a Gambit ellen is kijátszották mind a 30 kört. Ráadásul a North ellen DeadFox is megmutatta, mire is képes igazából.

Az Új Legendák színpadán tartotta azt a szokását a HellRaisers, hogy hosszabbításban dőljenek el a meccseik, a G2 elleni nyitómeccsen 22-20-as végeredménnyel záruló összecsapáson ők maradtak alul. Később viszont a Cloud9 és a TYLOO ellen már tudtak korrigálni, utána a BIG viszont ismét megálljt parancsolt, így minden a fnatic elleni BO3 meccsen múlt, melyet hátrányból kellett kezdeniük, hiszen hosszabbításban elbukták Mirage-t, az azt követő Dust 2 és Cache pályákat viszont már úgy sikerült megnyerniük, hogy ezen a két pályán mindössze 11 kört engedtek a svédeknek, így DeadFox élete második Major versenyén már Legendának tudhatta magát.

A legjobb nyolcba kerülést követően már az első mérkőzésükön egy bitang erős ellenfelet kaptak a Liquid személyében, és az odáig átélt meseszerű érzést, miszerint magyar játékos is ott van a világ legjobbjai között akkor véget ért.

Ezt az érzést azonban holnaptól újra átélhetjük, és reméljük megint olyan jól fognak játszani a srácok, mint ahogy azt az Egyesült Királyságban tették, de ehhez a mi és a ti szurkolásotok is borzasztóan kell. Első ellenfele Katowicében a friss ELEAGUE CS:GO Invitational 2019 versenyének győztese, a FaZe Clan lesz majd 14:10-től.

Természetesen közvetítésben továbbra sem lesz hiány, hiszen az egyetlen magyar nyelvű élő adást továbbra is csak itt az E1TV-n követhetitek majd! Gyertek és szurkoljatok Bencének!

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!