K&H MNEB Hearthstone érdekességek a második szezonról

K&H MNEB Hearthstone érdekességek a második szezonról

A döntősök már alig várják, hogy megküzdjenek egymással, de még van néhány nap az utolsó mérkőzésekig.

A K&H MNEB második Hearthstone szezonja eltérő formátumban várta Magyarország legjobb kártyásait. A hat kupán rengetegen bebizonyították, hogy igenis képesek akár hosszútávon is jó teljesítményt nyújtani, azonban közülük csak nyolcan mondhatják el magukról, hogy ott lesznek a döntőben. Ennek apropóján következzen néhány érdekesség az eddigi történésekről!

Legjobbak idén és tavaly

Ha végignéztek a top 8 mezőnyén, akkor számos ismerős névvel találkozhattok. Ez nem véletlen, ugyanis az S2 legjobbjai közül többen nagyszerűen szerepeltek az előző kiírásban is.

Név Tavalyi helyezés
Wuncler 5-8. hely
Antigua -
Hulkeinstein 1. hely
xalax 17. hely
CheeseHead 4. hely
PenhaDani 2. hely
csonkalacika 24. hely
TooLateToDie -

Csak Antigua és TooLateToDie nem rendelkezik tavalyi eredménnyel, a többiek mind ott voltak a top 32-ben, sőt hárman a tavalyi négyesdöntőben is szerepeltek. A LvL Up Esport tavaly is hatalmasat ment, Hulkeinstein révén a bajnoki címet is megszerezték, de most még ennél is több lehet bennük. Hulkeinstein, Wuncler, csonkalacika és TooLateToDie is a szegedi csapatot erősíti, akár az egész dobogót kisajátíthatják maguknak.

Győztes deckek

Hat kupán, öt különböző győztes örülhetett a nyereménynek, Wuncler egyedüliként képes volt duplázni. A legjobb lineupokban vannak olyan paklik, amik több alkalommal is feltűnnek. A Highlander Mage, az Enrage Warrior, a Zoo Warlock és a Highlander Hunter fej-fej mellett végzett az élen, előbbi az első három kupa bajnokánál szerepelt, majd eltűnt a képből. A Highlander Hunter is főleg az első hetekben parádézott, azonban az ötödik fordulóban is nagyot ment. A Warri és Warlock pakli az Ashes of Outland utáni metában gázolt át a mezőnyön. Két alkalommal választották a bajnokok a Tempo Demon Huntert, a Spell Druid, a Resurrect Priest, a Galakrond Rogue és a Highlander Rogue egy-egy alkalommal ért fel a csúcsra.

Konzisztens teljesítmény volt a kulcs

PenhaDanin kívül nem volt olyan kártyás a top 8-ban, aki legalább 3 győzelmet ne ért volna el azokon a kupákon, amiken elindult. Egyedül csonkalacika "engedhette meg magának", hogy kihagyja a második kupát, a többiek mindegyiken részt vettek. CheeseHead volt talán a legstabilabb, a Genesis Gaming játékosa legalább 4 győzelmet mindegyik fordulóban elért. Wuncler egyedüliként a mezőnyben két kupán is diadalmaskodott, Yubel nem jutott be a top 8-ba, hiába nyerte meg a második kört. 69 pont kellett a bejutáshoz, ami azt jelenti, hogy 4 győzelemnél gyengébb átlag is elég volt a top 8-tól. Ezzel azonban egyedül TooLateToDie élt, a többiek pont a 4 wines átlagot, vagy afeletti teljesítményt értek el.

A K&H MNEB Hearthstone döntője május 24-én vasárnap 13:15-kor kezdődik. A mérkőzéseket az Esport1.hu-n és az Esport2tv Twitch csatornán is követhetitek, de csak előbbi platformon gyűjthetitek az E1 pontokat, amiket az E1 Piacon válthattok be értékes jutalmakra!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!