5,25 millió dollárért perel a G2 Esports egy NFT céget

5,25 millió dollárért perel a G2 Esports egy NFT céget

A G2 szerint a Bondly kihasználta az e-sportszervezet hírnevét.

A G2 Esports keresetet adott be a Los Angeles megyei legfelsőbb bíróságon, miután a Bondly nevű NFT-megoldásokat kínáló cég megvezette őket, nem tartotta a határidőket a közös e-sport NFT projektjükben, valamint nem fizette ki sem a 2 millió dolláros éves jogdíjakat, sem az 1,25 milliós előleget. A G2 Esports ennek megfelelően a teljes összeget, azaz 5,25 millió dolláros kárt szeretne jogi úton megtéríttetni a Bondlyval.

A Washington Post eredeti riportja szerint március 16-án adta be a G2 a keresetet. Az első NFT-k még 2021. június 30-án jelentek volna meg. A G2 most azt állítja, hogy az első jogdíjról szóló számla megküldése után a Bondly egy képviselője arról tájékoztatta őket, hogy a cég „túl van azon a ponton, hogy sikeresen leszállítson egy NFT-programot”. A Bondly ezután azt kérte tőlük, hogy szüneteltessék a megállapodást. A G2 ezt visszautasította, mert nem volt egyértelmű, hogy kinek milyen felelősségei vannak a projektben. Néhány héttel később a Bondly megpróbált szerződést bontani arra hivatkozva, hogy a G2 nem hajlandó megoldást találni a közös munkára.

A G2 Esports keresete szerint a Bondly tudta, hogy nem képesek eleget tenni a megegyezésnek. Szerintük a Bondly szándékosan kivárta, amíg a G2 bejelenti az üzletet, hogy kihasználhassák a brandjüket és az azzal járó nagy nyilvánosságot, majd ki akart lépni a megegyezésből.

A Bondly egy másik e-sport branddel, a BLAST Premierrel együttműködve csirkés NFT-ket árult 2021 júniusában – abban az időszakban, amikor a G2 szerint a velük kötött megegyezést nem tartották be. A G2 Esports 2022 elején egy másik céggel, a Metaplexszel kezdett dolgozni, akik Samurai Army néven indították el az NFT alapú közösségi klubjukat.

Borítókép: Esports Insider illusztrációja a G2 Esports / Bondly / Tingey Injury Law Firm képei alapján

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.