Visszavonul minden idők egyik legsikeresebb női CS:GO és Valorant játékosa

Visszavonul minden idők egyik legsikeresebb női CS:GO és Valorant játékosa

A bejelentés szerint nem megy azért túl messzire a játéktól: a jövőben fiatal tehetségeket próbál felkutatni majd.

Zainab „zAAz Turkie korábbi Counter-Strike és Valorant-játékos bejelentette visszavonulását. Mindenidők egyik legismertebb és legsikeresebb női e-sportolója 2002-ben vágott bele a CS-be, 2021-ben váltott Valorantra, ahol korábbi CS:GO-s csapattársakkal együtt dominálták a női mezőnyt a G2 Gozen felállásában. Legutóbb a Valorant Champions Tour 2022 Game Changers Series 2-t nyerték meg együtt.

A 30 éves svéd-lebanoni játékos egy Twitlongerben jelentette be visszavonulását. Az e-sportot ennek ellenére nem kívánja hátrahagyni az egér szögreakasztása után sem: fiatalokkal, tehetségekkel szeretne dolgozni Svédországban. „Új tehetségeket találni, ez lesz a küldetésem. Ez mindig is egy álmom volt a visszavonulás utánra. Nem szeretnék máshol, csakis az e-sport területén dolgozni. Az e-sport a szenvedélyem, mindig is az lesz.” – írta zAAz a jövőjéről.

zAAz közel húsz éven át tartó karrierje során számtalan trófeát gyűjtött be, ezek közül kiemelkedik a 2007-es DreamHack Summer női tornája, az Intel Challenger Katowice 2015, 2016 és 2017, valamint a második helyek a 2010-es és 2012-es ESWC-ken. Karrierje szempontjából legfontosabb csapattársával, julianoval 2013 óta játszottak együtt különböző csapatokban, így a Team Secretben, a Beşiktaş Esportsban, az XSET-ben és legutóbb a G2 Esportsban.

A G2 Gozenben a 16 éves Maryam „Mary” Maher veszi át zAAz helyét.

Borítókép: G2 Esports/Red Bull

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!