Hardver: Brutális teljesítményű PS5 és Xbox konzolok érkezhetnek már jövőre

Hardver: Brutális teljesítményű PS5 és Xbox konzolok érkezhetnek már jövőre

A TV-gyártó előrejelzése szerint hamarosan újabb szintre léphetnek a videójátékos konzolok.

Lengyelországban tartott sajtókonferenciát a TCL, a kifejezetten televíziók gyártására szakosodott vállalat. Ezen az eseményen felvázolták az elképzeléseiket arról, hogy szerintük milyen irányba fejlődhetnek tovább a gaming konzolok, vagyis a Sony PlayStation 5 és a Microsoft Xbox Series S/X. A fejlesztett verziók, avagy a 9,5. generáció elképesztő teljesítménnyel rendelkezhet, azonban a pontos részleteket egyelőre csak találgatni lehet.

Miben tud előre lépni a Sony és a Microsoft?

Röviden: hardveresen. Ha a TCL-nek igaza lesz, akkor a 2023-ban érkező PlayStation 5 Pro, valamint az új Xbox Series S/X a mostani AMD Radeon RX 6700XT videokártyákat lecseréli a jóval erősebb AMD Radeon RX 7700XT-kre, amelyekkel megcélozható lesz az UHD-8K-s felbontás, legalább 60 FPS-sel. Őrületesnek hangzik, azonban a tökéletes élményhez önmagában egy erős konzol nem elég, megfelelő tulajdonságokkal rendelkező képernyőre is szükség van.

Tényleg ilyen hamar jöhet a generáción belüli frissítés?

A PlayStation 4 és az Xbox One hét éven keresztül volt képes fennmaradni úgy, hogy az életciklusuk negyedik évében kapták meg az első valódi frissítést. A PlayStation5 és az Xbox Series S/X 2020 őszén érkezett meg a boltokba, így szokatlannak tűnhet, hogy mindössze három évvel a megjelenés után máris következő szintre emelik hardveresen a konzolokat.

Sem a Sony, sem a Microsoft nem reagált még a TCL prezentációjára, így nem szabad készpénznek venni az eseményen felvázolt terveket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!