Nagy bajban lehet a Niantic, projekteket törölnek és munkatársakat bocsátanak el

Nagy bajban lehet a Niantic, projekteket törölnek és munkatársakat bocsátanak el

Több, mint 80 ember veszíti el a munkáját.

Valószínűleg nem lövök nagyon mellé, ha azt állítom a szinte minden fiatal legalább egy rövid időre, de kipróbálta a Pokémon GÓt. A játék óriási népszerűségnek örvendett, ám a lendület alább hagyott. Azóta próbálkozott több mással is a Niantic, nem sok sikerrel. Mára addig jutottak, hogy el kell bocsátaniuk a munkatársaik 8%-át és le kell állítaniuk 4 projektet is. Ez körülbelül 85-90 embert jelent.

„Nemrég úgy döntöttünk, hogy leállítjuk néhány projekt gyártását és körülbelül nyolc százalékkal csökkentjük a munkaerőnket, hogy a legfontosabb prioritásainkra koncentrálhassunk" - mondta Jonny Thaw, a Niantic kommunikációs alelnöke. „Hálásak vagyunk a Nianticot elhagyók rengeteg munkájáért, és támogatjuk őket ebben a nehéz átmenetben. Ez az egész azért szükséges, hogy a legfontosabb prioritásainkra, köztük a Pokémon Go-ra, valamint a Lightship platformra tudjunk koncentrálni."

A változások azt jelentik, hogy a Niantic törli a Transformers: Heavy Metal című nagy reményű projektjét, a Sleep No More készítőjével, a Punchdrunkkal közösen készített játékot, valamint Blue Sky és Snowball kódnevű címeit.

A Pokémon Go közel hatéves kora ellenére is tartós sikernek bizonyult, más AR-játékok azonban nem arattak ekkora sikert. A Niantic nemrég leállította a Catan és a Harry Potter franchise-okon alapuló AR-játékokat, a Microsoft pedig tavaly a Minecraft Earth-et. Mindezek ellenére a Niantic továbbra is elkötelezettnek tűnik az új játékok készítése iránt, kérdés lesz-e olyan alkotásuk, amely kihúzza őket a gödörből.

Kíváncsian várjuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál/játszol a Pokémon Góval?

  • 70 %
  • 20 %
  • 10 %
Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.