LEC: Hány győzelem kell a rájátszásba jutáshoz Vizicsacsiéknak?

LEC: Hány győzelem kell a rájátszásba jutáshoz Vizicsacsiéknak?

Az Astralis LoL-csapata fennállása óta először szeretne bejutni az LEC-rájátszásba.

Félidőhöz érkezett az LEC 2022-es nyári szezonjának mezőnye, holnaptól már a visszavágókon kell bizonyítani a játékosoknak. Két együttesnek sikerült egy kicsit ellépnie az üldözőktől, a Rogue 7-2-vel vezeti a tabellát, a MAD Lions 6-3-mal követi őket. 5-4-gyel és 4-5-tel összesen hat klub rendelkezik jelenleg, vagyis az elmúlt évek legkiélezettebb hajrájára lehet számítani a következő hetekben. A középmezőnyben ott van Vizicsacsi és az Astralis is, a dán szervezet LoL-osainak matematikailat simán van esélyük bejutni a rájátszásba. De pontosan hány győzelem kell ahhoz, hogy egy csapat a legjobb hat hely valamelyikét megkaparintsa? Mire jók igazából a tavaszi szezonban megszerezett bajnoki pontok?

Számítanak a tavasszal megszerzett bajnoki pontok?

Tulajdonképpen nem sokat. A pontoknak a top 6-on belüli sorrend eldöntésében van szerepük, vagyis a G2 Esports a 90 megszerzett pontjával kifejezetten jó előjelekkel várhatja majd az összesítést. Miután a nyári alapszakaszban elért eredmények alapján összeáll a top 6 mezőnye, a liga összeadja a tavasszal és a nyár során megszerzett bajnoki pontokat, majd az alapján ismét felállít egy újabb sorrendet. Ezek alapján alakulnak majd ki a párosítások a rájátszásban.

Hány győzelem kell Vizicsacsiéknak a top 6 megszerzéséhez?

Az elmúlt szezonok tapasztalataiból lehet csak kiindulni, azonban ez már egy jó kiindulási alapot jelenthet a végső becsléshez.

  • 2022 tavaszán a 6. helyezett 9 győzelmet szerzett (Team Vitality)
  • 2021 nyarán a 6. helyezett 8 győzelmet szerzett (Team Vitality)
  • 2021 tavaszán a 6. helyezett 8 győzelmet szerzett (SK Gaming)
  • 2020 nyarán a 6. helyezett 8 győzelmet szerzett (Schalke 04)
  • 2020 tavaszán a 6. helyezett 9 győzelmet szerzett (Rogue)
  • 2019 nyarán a 6. helyezett 7 győzelmet szerzett (Team Vitality)
  • 2019 tavaszán a 6. helyezett 9 győzelmet szerzett (SK Gaming)

Ezekből az adatokból kiolvasható, hogy legalább 8 győzelem szinte biztosan kell majd a rájátszást érő utolsó hely megcsípéséhez, de a 9 Bo1-es siker lehet az, aminél már nyugodtan dőlhetne hátra Csacsi. Az elmúlt hét szezonban mindössze egyetlen csapat volt (2019 tavaszán a Schalke 04), amelyik 9 győzelem megszerzésével nem ért oda a 6. helyre. Jelenleg az Astralis 4-5-tel a megosztott 7. helyről várhatja a folytatást, holnap a G2 Esports, szombaton a Team BDS együttesei ellen szaporíthatják tovább a wineket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted hány győzelemmel zár az Astralis az alapszakasz végén?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.