Káosz helyett clutchot és még négy Majort ígér Xyp9x

Káosz helyett clutchot és még négy Majort ígér Xyp9x

Zseniális médiahekk keretein belül plakátolta tele az Astralis Xyp9x arcával Koppenhágát.

Mette Frederiksen dán kormányfő október 5-én szerdán jelentette be, hogy előrehozott választásokat tartanak Dániában november 1-jén. A dán belpolitika önmagában nekünk, e-sporttal foglalkozó lapnak nem is lenne érdekes. Az Astralis viszont azzá tette a választási kampány meghekkelésével: október 13-án délelőtt ugyanis kiposztolták a borítóképen is látható plakátot, később dán nyelvű választási oldalt, videót és még bögrét is készítettek a clutch miniszter „kampányához”.

Ha valaki amiatt aggódna, hogy ezzel törvényt szegnének, felesleges. Állításuk szerint nem rongálták meg a valódi kampányplakátokat, a sajátjaikat pedig csakis a képekhez és a videókhoz használták, utána eltávolították mindet.

Visszatérve a poénhoz, Xyp9x szlogenje szerint a választás arról szól, hogy „clutch vagy káosz” lesz-e Dániában. A találóan clutchministeren.dk-ra keresztelt oldalon olyan tételek szerepelnek a „választási ígéretek” között, mint:

  • Tegyük újra naggyá az Astralist: Make Astralis Great Again, ezzel Donald Trump 2016-os Make America Great Again-kampányára utalva.
  • A dánok több clutchot érdemelnek: ezzel az egészséges életmódot próbálják népszerűsíteni azon keresztül, hogy a több testmozgás több clutchot eredményez.
  • CS:GO Majort Aarsba: Aars Xyp9x szülővárosa és azzal viccelődtek, hogy a 8-9 ezer fős település hogyan tudná kiszolgálni a világ egyik legnagyobb e-sportrendezvényét.
  • Gaminget a dán szociális otthonokba: ezzel a gaming pozitív hatásait akarják népszerűsíteni az idősebb korosztály körében.
  • CS:GO-t az Olimpiára: az e-sportok és az Olimpia kapcsolata, lehetséges összefonódása régóta vita kérdése a szakmán belül és kívül is, Xyp9x ígérete inkább arról szól, hogy a dánoknak támogatniuk kellene a törekvést, mert nemzetként el tudnák hozni egy ilyen versenyen az aranyérmet.
  • A sorsolás útján megnyerhető választási bögre szerint még négy Majort az Astralisnak

Forrás: Astralis

Ezt olvastad már?

Borítókép: Astralis
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!