Hardver: RTX 4090-et rendelt, nem találod ki, hogy mit kapott cserébe!

Hardver: RTX 4090-et rendelt, nem találod ki, hogy mit kapott cserébe!

A szerencsétlenül járt vásárlónak azért nem kellett teljesen magába fordulnia emiatt, hiszen a Newegg visszafizette a kártya árát, bár először nem így reagáltak az esetre.

Dacára a borsos árazásnak, az Nvidia GeForce RTX 4090 még így is hatalmas hype-ot generált, emiatt pedig jó néhányan le is csaptak az új videókártyára. Egy játékos az első rendelők között volt, viszont arról számolt be, hogy csúnyán ráfázott, mert a futár által kiszállított dobozban a vga helyett csak fémet talált. A fémtömböknek a súlya nagyjából ugyanannyi volt, mint egy RTX 4090.

Nem ez az első ilyen alkalom, hogy hasonló esetről hallani. Már régebb óta próbálkoznak ezzel játékosok, hogy a megvásárolt grafikus kártyákat kicserélik a dobozban valami más dologra, majd visszaküldik és panaszt tesznek, hogy nem azt a terméket kapták, amit megrendeltek. Nem csoda tehát, ha az üzletek első körben szkeptikusan állnak ezekhez a helyzetekhez.

Egy felhasználó ugyanebben a cipőben járt. NuclearInnardsBeep Redditen tette közzé történetét, ami rövid idő alatt is hatalmas figyelmet kapott. Nemcsak azért, mert szimpla fémtömböket kapott a hardver helyett, amit ő igazából vissza sem küldött, csak szimplán jelentett, hanem mert a Newegg állítólag még zárolta ezen felül a számláját is.

A Newegg egyik szóvivője a megrendeléssel kapcsolatban elmondta, hogy a zárolás a lehetséges csalásokkal szembeni egyik eljárása a cégnek.

„Az elsődleges eljárásunk egy lehetséges csalás esetében az, hogy az ügyfél fiókját néhány napra felfüggesztjük, majd vizsgálatot folytatunk az ügyben. A fiókot végül visszaállítottuk, mert nem került elő semmiféle bizonyíték, hogy csalás történt volna az ő részéről.”

A Newegg megerősítette azt is, hogy a kártya vadonatúj volt. A PCGamer megkérdezte az üzletet arról is, hogy hova kerülhetett a kártya, de a válasz szerint nem tudni mi lett a hardverrel. Ez a rejtély, hogy hol és mikor cserélték ki a doboz tartalmát, valószínűleg soha nem oldódik meg. Mindenesetre a Newegg visszatérítette az összeget az ügyfélnek és a fiókját is újra aktiválták.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!