Az Nvidia RTX 4090 nem csak bivalyerős, de ijesztően jó a jelszavak feltörésében is

Az Nvidia RTX 4090 nem csak bivalyerős, de ijesztően jó a jelszavak feltörésében is

Egy biztonsági cég kutatója szerint egyetlen Nvidia RTX 4090 alig több, mint 6 óra alatt képes megfejteni egy nyolc karakteres jelszót.

Október 12-én végre az Nvidia lehozta a fellegek közül a várva várt RTX 4090-es videókártyát, és bár az ára láttán az ember szeme felakadna, olyan teljesítményre képes, amellyel tényleg kenterbe veri az összes eddigi gpu-t. Először lehet azt mondani ennek a szörnynek a láttán, hogy a 4K gaming az végre kompromisszummentes lehet és ezáltal a játékfejlesztők is rákapcsolhatnak az Unreal Engine 5-ben a még szebb és élethűbb szoftverek megalkotását illetően.

Viszont nem csak a játékok terén nyújt lenyűgöző teljesítményt, de más területen is képes lenyűgözni a szakembereket. Ez a high-end hardver ugyanis még a jelszavak feltörésére is alkalmas, ráadásul piszok jól teszi a dolgát. Azt már tudjuk, hiszen több helyről megerősítést nyert a tesztek révén, hogy az új RTX kártya legalább 2x olyan jó, mint az eddigi csúcsmodell 3090. Sam Croley, egy biztonsági cég kutatója viszont arra is rávilágított, hogy ez még semmi:

„Arra a kérdésre mi a válaszom, hogy a piac legjobb grafikus kártyájának mennyi időbe telik feltörni egy nyolc karakteres jelszót? Egy 4090-es 368 perc (6,1 óra) alatt megoldja ezt a feladatot.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!