LoL: Ebben a formájában egyszerűen nem szórakoztató az URF-játékmód

LoL: Ebben a formájában egyszerűen nem szórakoztató az URF-játékmód

Bár még mindig ez a legnépszerűbb LTM, attól még nem szórakoztatóak a meccsek.

A 2022-es Worldshöz kapcsolódóan visszahozta ismét a kliensbe a Riot Games a 2014-ben debütált URF-ot, az Ultra Rapid Fire játékmódot. A töltési idő brutális lecsökkentése, a mana- és energiaköltségek figyelmen kívül hagyása, a turbó sebességre kapcsolt skálázódás lehet szórakoztatónak tűnik leírás alapján, de ez sajnos nincs így. Egy-két meccs erejéig megéri játszani ezzel a limitált móddal, de utána kiütköznek azok a gyerekbetegségek, amelyeket nem tudott levetkőzni a megjelenése óta.

1. probléma: Pickek és bannok

Gyakorlatilag kialakult mára egy olyan meta, amelyben ugyanaz a 20 hős szerepel. Ezt a statisztikák is alátámasztják, ugyanis vannak olyan karakterek, amelyeket majdnem minden mérkőzésen tiltanak (Zed, Shaco, Yuumi, Blitzcrank) vagy választanak (Kai'Sa, Blitzcrank, Lee Sin, Zed, Ezreal, Jhin, Sylas). Egyszerűen nem izgalmas egy alapvetően "fun" módban ugyanazokat a bajnokokat látni minden meccsen.

2. probléma: Hosszú újraélesztési visszaszámláló (death timer)

Mivel folyamatosan pörögnek az események, ezért gyorsan lehet szinteket lépni. A szintlimit URF-ban 30-ra növekedik, ezzel arányosan növekszik az újraéledéshez szükséges idő. Amikor egy-egy harc 3 másodpercig tart a katapultálás után, majd felbukkan egy közel 1 percig tartó visszaszámláló a monitoron, az nem túl izgalmas.

3. probléma: Tornyok papírok

A champek túl gyors scale-elődésével nem tudják tartani a lépést az épületek, ennek köszönhetően egy-egy backdoor kísérlet simán eldöntheti a mérkőzéseket. Összességében nem kell foglalkozni a tornyokkal, mivel nem sebeznek sokat, valamint néhány ütéstől máris a földdel lesznek egyenlőek.

Az ARURF legalább abból a szempontból ad egy pluszt a néha már túlságosan is pörgős összecsapásokhoz, hogy véletlenszerűen kiválasztott karakterek harcolnak a Szurdokban. A haszontalan hősökkel való értékelhető teljesítmény elérése persze itt is fejtörést okoz az idézőknek, de legalább van esély arra, hogy az ellenfél csapatában hasonlóan gyenge bajnokok bukkannak fel. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked hány URF-meccsed van az elmúlt hét napban?