Kutyáknak készítenek videójátékot egy kutatás érdekében

Kutyáknak készítenek videójátékot egy kutatás érdekében

Az Egyesült Királyságban egy érdekes koncepciót valósítottak meg és úgy tűnik működik a dolog.

Nem lehet egyszerű a videójátékok terén új ötletekkel előállni, hiszen mára már jó formán szinte minden műfajban telítetté vált a piac. Talán nem véletlen, hogy Kojima is olyan hangzatos jelzőkkel igyekszik felhypeolni a rajongótáborát, miszerint a következő alkotása műfajteremtő lesz. Egyelőre ez még a jövő zenéje, viszont arról, hogy JoiPaw nevű, új startup cég talált egy különleges piaci rést, amit úgy néz ki képesek lehet lefedni, már abszolút a jelen.

Gondoltak egy merészet és létrehozták az első, kifejezetten kutyáknak szánt videójátékukat. Nem csak a szórakoztatás a cél, ugyanis egyik céljuk az, hogy áttörést érjenek el a kutyáknál diagnosztizált demencia kutatásában, ugyanis egyelőre erről vajmi keveset tud a tudomány. Dersim Avdar, a cég alapítója emellett azt is elmondta, hogy szeretné megmutatni a gazdiknak milyen okos állatok is a kedvenc négylábúik:

"Szeretnénk segíteni abban, hogy a kutyák egészségesebb életet éljenek, illetve megmutatni a világnak, hogy mennyire intelligensek. Mi emberek jellemzően empatikusabbak vagyunk azokkal szemben, akikről úgy gondoljuk, hogy közelebb állnak hozzánk."

Hogy pontosan milyen is egy ilyen videójáték, azt egy videóban szemléltette a cég. Sőt, ez a rövid kedvcsináló azt is bemutatja milyen módon tudnak a házikedvencek játszani a programmal:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!