FIFA 23-mal verik át a nézőket és adják el a futball vb-t egyes csatornák

FIFA 23-mal verik át a nézőket és adják el a futball vb-t egyes csatornák

Ki gondolta volna, hogy a játék egyesek számára már olyan realisztikus, hogy nem tudják megkülönböztetni a valóságtól, ebből pedig egyesek hatalmasat profitálnak.

Talán nem állítok azzal valótlanságot, hogy a négy évente megrendezett labdarúgó világbajnokság, elég csak figyelembe venni a 2018-as esemény hivatalos közvetítésének adatát, mely szerint összesen 3,572 milliárd nézőt vonzott a sportvilág legrangosabb tornája. 2022-ben ráadásul a FIFA már 5 milliárd fővel számol, de hogy ezt sikerül összehozni, az majd a december 18-i döntő után kiderül.

Mindenesetre november 20-a óta a világ szinte minden országában élő közvetítésekkel készülnek a legnagyobb sport tévécsatornák, hogy a rajongók egyetlen pillanatról se maradjanak le. Az internet elterjedése viszont más eszközöket is lehetővé tesz egyesek számára. Kiderült ugyanis, hogy a Katarban zajló versenyről egyre többen töltenek fel a YouTube-ra FIFA 23-ban és eFootballban lejátszott mérkőzéseket a vb-n is látott nemzeti együttesek szereplésével. Lehet, hogy meglepően hangzik, de sokan már ezt is bevették és tényleg elhitték, hogy ezek voltak a hivatalos találkozók az országok között.

A vietnámi VNExpress jelentése szerint néhány csatorna ezt a trükköt kihasználva már több százezer nézőt húzott be magának. Az egyik legnépszerűbb ilyen videó 270 ezernél is több megtekintést generált. Persze azért egy idő után egyes nézők rájöttek a turpisságra:

„Addig nem esett le a dolog, amíg meg nem néztem a kommenteket az adás alatt, és a kamera rá nem közelített a játékosok arcára.”

Ez tehát nagyjából azt jelenti, hogy ameddig a játékban is elérhető TV-s kameraállásból látható egy-egy összecsapás, addig sokaknak tényleg nem tűnik fel a különbség, maximum akkor, ha közelebbről is megfigyelhetik a játékosokat. Azt már eddig is tudtuk, hogy sokan a nézettségért tényleg mindent megtennének, tehát nem meglepő, hogy a világ legnagyobb sporteseményt is a csatornájuk felturbózására használják fel bizonyos személyek. Ehhez pedig tényleg elég csak egy videójáték és a #WorldCup, a kiéhezett rajongók egy része pedig gondolkodás nélkül megkajálja, hogy tényleg a világbajnokság egy-egy mérkőzését látja, szóval nem árt nyitott szemmel járni az internet világában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!