Az EA zsinórban negyedszer is helyesen jósolta meg a vb győztest

Az EA zsinórban negyedszer is helyesen jósolta meg a vb győztest

Lionel Messi vezetésével Argentina több, mint 30 év után nyerte meg a labdarúgó világbajnokságot.

Véget ért az egyik legmegosztóbb labdarúgó világbajnokság, és bár a katari rendezés, illetve a téli menetrend sokaknak nem tetszett, a döntő és az argentinok fantasztikus győzelme végül feltette az i-re a pontot és egy igazán emlékezetes tornaként vonult be a futball történelmébe. Argentína és Franciaország sem a rendesjátékidőben (2:2), sem pedig a hosszabbítás során (3:3) nem jutott dűlőre, a tizenegyespárbajban viszont az Albiceleste tagjai fókuszáltak jobban és a két büntetőt is rontó franciáknak végül be kellett érnie az ezüst éremmel. Messiék pedig 36 év után ismét világbajnoki aranyat nyertek Argentínának. Mbappé egyébként mesterhármasig jutott, de ez sem volt elég, miközben Leo duplázni tudott a fináléban, ezzel segítve nemzetét a hőn áhított trófeához.

Az EA Sports viszont ismét nem hazudott. A verseny előtt ugyanis megjósolták, hogy ki lesz a bajnok és bejött a számításuk. Ezzel zsinórban negyedszer is sikeresen találták el az adott esztendő világbajnokát. A torna előtt a dedikált világbajnoki rangsorának segítségével a FIFA 23 újonnan kiadott World Cup Kick-Off és Tournament játékmódokat használva jött ki nekik, hogy Argentína lesz az aranyérmes. A további sorrend egyébként Brazília és Franciaország volt náluk, ami rossznak bizonyult, hiszen a franciák második helyen végeztek, míg harmadikként Horvátország zárta a tornát.

A másik előrejelzésük, miszerint a gólkirály Messi lesz, szintén tévesnek bizonyult, mivel 8 találattal Mbappé lett a 2022-es világbajnokság arany cipőse. Korábban az EA Sports ennek a módszernek a segítségével három esetben is eltalálta a későbbi bajnokot: 2010-ben Spanyolországot, 2014-ben Németországot, 2018-ban pedig Franciaországot hozták ki győztesként és, mint kiderült ezek az országok meg is nyerték az adott vb-t.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!