LEC: Elkezdte az újjáépítést az Excel Esports

LEC: Elkezdte az újjáépítést az Excel Esports

A katasztrofálisan teljesítő Excel Esports nem vár a Winter Split végéig, már most elkezdték számba venni a lehetőségeiket a Spring Splittel kapcsolatban – először az alsó ösvényt célozták meg.

Az LEC Winter Split Group Stage a hétvégén véget ér, kiderül, hogy melyik két csapat csatlakozik a már biztos továbbjutó G2 Esportshoz és KOI-hoz. Két csapatnak viszont rá sem lépett a playoff felé vezető úton, ugyanis az Excel Esports és a Fnatic nem teljesítettek elég jól ahhoz, hogy bejussanak a valaha volt első Winter Groupsba.

Az előbbi szervezet pedig már elkezdte a készülést a Spring Splitre, hisz egyáltalán nincsenek megelégedve a harmatgyenge eredménnyel. A Winter Split utolsó helyén végző Excel Esports az alsó ösvényen, pontosabban a támogató pozícióban szeretne először változásokat eszközölni: egyes riportok szerint ugyanis a fiatal támogató, Raphael "Targamas" Crabbé a tavaszi szezontól kiesik a főcsapatból. A 22 éves belga játékos 2018-ban tűnt fel először az akkor még EU LCS néven futó ligában, mint a Giants Gaming támogatója, azonban nem vetette meg a lábát, mivel a Giants a kilencedik helyen végzett a tavaszi alapszakaszban.

Ezután Targamas csatlakozott az akkor még NLC-s Fnatic Risinghoz, majd az LFL-be igazolt, ahol először a Vitality.Bee, majd a Misfits Premier támogatójaként versenyzett, végül pedig a Karmine Corp alsó ösvényén segítette Matthew "xMatty" Charles Coombst. Miután 2021-ben kétszer megnyerte az EU Masterst a KC színeiben, újabb lehetőséget kapott az LEC-ben – ráadásul nem akár melyik csapatnál. Targamas Victor "Flakked" Lirola társaságában a G2 Esports újonc botlane-jeként szolgált, együtt pedig megnyerték a 2022-es tavaszi LEC-t, részt vettek a tavalyi Mid-Season Invitational tornán, majd másodikak lettek nyáron, így a belga részt vehetett az első League of Legends világbajnokságán is. Azonban a G2 a '23-as szezon elején menesztette az alsó ösvényét Marcin "Jankos" Jankowskival együtt, így Targamasnak új csapat után kellett néznie.

Végül az Excel Esports igazolta le Vincent "Vetheo" Berrié, Andrei "Odoamne" Pascu és Andrei "Xerxe" Dragomir és Patrik "Patrik" Jírů mellé. Az Excel Esports új csapatát rengeteg dicsérte érte, ők lettek a 2023-as Winter Split "szupercsapata" – és pontosan úgy is buktak el. A brit szervezet ötöse mindössze 1 győzelmet szerzett 9 játszott mérkőzésből, és a Team BDS elleni meccsükön is két Elder Dragonra volt szükségük ahhoz, hogy áttörjék Adam "Adam" Maanane-ék védelmét. Így nem is csoda, hogy az Excel szeretne változtatni, bár nem feltétlen Targamasszal volt a probléma, inkább a Szurdok északi része felé kellene eltekinteni. Ettől függetlenül úgy fest, hogy már meg is találták a belga játékos utódját: az FC Schalke 04 és a Team BDS egykori játékosa Dino "LIMIT" Tot érkezhet az Excel Esports alsó ösvényére.

Targamas és LIMIT cseréje mellett van még egy kézenfekvő változtatás, amit az Excel számba vehet: a 2023-as idény kezdete előtt leigazolták az LCS-ből visszatérő Felix "Abbedagge" Braunt, akit Soren "Bjergsen" Bjerg váltott a 100 Thievesben. Bár a közösség és a szakértők is örömmel fogadták azt, hogy a brit csapat elfordult a kontrolmágusokat játszó midesektől egy carryképesebb e-sportoló, Vetheo felé, nem igazán tudták kiaknázni a franciában rejlő lehetőségeket. Abbedagge játékstílusa jobban hasonlít Erlend "nukeduck" Holméra, akivel legalább a rájátszást meg tudta csípni az Excel – így lehet, pár nap múlva erről a cseréről is kapunk valamilyen infómorzsát.

Addig is ne feledjétek, hogy a 2023-as LEC Winter Split még javában tart! A magyar nyelvű közvetítést az esport2tv Twitch-csatornáján, az esport1 Youtube-on és az esport1 oldalán, valamint a lolesports.comon érhetitek el, ezutóbbi felületen pedig droppok is várnak rátok!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted kit kéne még lecserélni az Excel Esportsban?

League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.