Magyar résztvevővel indult el a Starforge, a gamer valóságshow új évada

Magyar résztvevővel indult el a Starforge, a gamer valóságshow új évada

Az esport2tv egyik kommentátorának, fejeslovasnak is szurkolhattok a hat hetes műsor során!

Nem újdonság már, hogy bárhová kapcsolunk a TV-ben, mindenhol (persze a kereskedelmi csatornákra gondolunk) találunk valamilyen valóságshowt. Legtöbbjük persze megosztja a közönséget, vannak akik imádják és vannak, akik irtóznak tőle. De mi a helyzet akkor, ha a szokványos, már-már unalmas valóságshowkat vegyítjük valami menővel, valami igazán népszerűvel, korunk egyik legnépszerűbb hobbijával, a videójátékokkal? Erre is van már példa és nem egy amatőr műsorra gondolunk, ami hébe-hóba jelentkezik Twitchen, hanem egy profin megtervezett és profi gyártást kapott műsorra, egy kőkemény gamer valóságshowra, ez a Starforge!

 Forrás: facebook.com/starforgegg

Mi ez az egész?

A Starforge egy teljesen új típusú gamer reality show, aminek vezérfonala a League of Legends. Volt már korábban is hasonló próbálkozás, de a professzionális játékok, a streamerek által közvetített meccsek, megspékelve persze egy-egy közösségi versennyel és kihívással egyszerűen kevés volt, hiányzott a valóságshow show része. A Starforge más, itt az is cél, hogy sztárokat kovácsoljanak a játékosokból, ezért is kerestek olyan jelentkezőket, akik kevésbé vagy egyáltalán nem ismertek, de a személyiségük miatt úgy gondolták, hogy van bennük potenciál. Lényegében 10 hétköznapi gamert gyűjt össze a műsor, őket ugrasztják össze a LoL-on belül és azon kívül is, 6 héten keresztül! A cél nem kicsi, 10 ezer euróért megy a játék, a résztvevőket pedig két profi, Unlimited, az SK volt edzője és Forg1ven, a görög ADC-legenda segíti. Az új évadban pedig az esport2tv egyik jól ismert kommentátora, Bogdán "fejeslovas" Dániel is részt vesz, a továbbiakban az ő beszámolóját olvashatjátok a műsorról.

Forrás: facebook.com/starforgegg

Felmerülhet a kérdés, hogy miként válogattak be a Starforge-ba. A válasz nagyon egyszerű, jelentkeztem. A jelentkezés teljesen ingyenes és nyitott volt bárki számára. Első körben meg kellett adnom, milyen rangban, milyen lane-en játszom, social media eléréseimet és egy rövid bemutatkozó videót is készítenem kellett. Ezután kaptam egy interjú időpontot, ahol megismerhettem a Starforge három producerét és velük kellett beszélgetnem mindenről is. Ott leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire illene a személyiségem bele a showba és, hogy mennyire ismerem a LoL-világát. Egy héttel később jött az email, amiben közölték, hogy beválogattak!

Kicsivel ezután megkerestek a pozícióm miatt. Tudták, hogy szinte lehetetlen feladatt lenne 10 országból 10 különböző embert találni úgy, hogy mindenki a saját szerepében játsszon. Most goldtól-mastering vannak játékosok a műsorban. Én azért lettem midlaner, mert az én rangom volt a legközelebb az ellenfél midlaneréhez, ráadásul pont mi ketten vagyunk a legmagasabb rangú játékosok a résztvevők között.

Hogy állnak össze a show egyes napjai?

A show 6 héten keresztül fut és különböző napokon, különböző kihívásokkal kell megküzdenünk. Két csapatra van osztva a brigád, Team Fire vagy Team Void színeiben játszunk. Van azonban egy kis csavar a felosztásban! Ahelyett, hogy az edzőknek egyből választaniuk kellett volna játékosokat, az első 3 héten minden vasárnap újraosztják a csapatokat, cserélnek és csakis az utolsó 3 héten lesz fix a két csapat felállása. Így tapasztalhatjuk meg, hogy ki kivel dolgozik és működik jobban. Az edzők is jobban tudják egyensúlyozni így a csapatok erősségét.

Kedd - IRL-kihívás nap

Ez az a nap, ahol mindig egy fizikális, a számítógéptől teljesen független kihívás elé állítanak minket. Mindig feladat során az első 5 ember kap pontot, az utolsó 5 játékos pedig pont nélkül marad. Volt már egy egy fitness nap, egy héttel később pedig középkori kardvívásban vehettünk részt, ebben sajnos alulmaradtam.

Szerda és Csütörtök - Scrim nap

Általában a profi játékosok más profi játékosokkal gyakorolnak, ezeket viszont sosem láthatjuk. Itt viszont figyelemmel lehet kísérni, ahogy az egyik csapat harcol egy előre összeállított Challenger szintű játékosokból álló csapattal, a Team of Shadow felállásával. Nem tudjuk kik ők, csak azt, hogy játszanak bármit is, erős ellenfelek. Amíg az egyik csapat játszik és gyakorol, addig a másik csapat eközben egy üvegszobából, egy TV-n át figyeli a meccset, sőt, ők a szerveren lévő csapat kommunikációját és az edzőt is folyamatosan hallhatják. Ez a nap a gyakorlásról szól, pontokat nem osztanak.

Péntek - Bounty nap

Egy nagyon érdekes rendszerrel vannak feldobva az adások. A nézők biteket és azzal együtt feladatokat küldhetnek a valóságshow szereplőinek. Például: 500 bit - fejeslovas vedd le a pólód és mosolyogj a kamerába vagy fejeslovas pikkelj Gangplanket. A versenyző eldöntheti, hogy vállalja-e feladatot vagy sem. Ha elvállalja és teljesíti, megkapja a bitek egy részét, illetve felkerül a Bounty táblára, ahol minden héten a legtöbb bountyval rendelkező játékos akár 14 pontot is kaphat. Ez a rendszer és a pontgyűjtés minden héten újraindul. A hét csaknem minden napján lehet küldeni feladatokat, kivéve vasárnap, a meccsnapokon.

Vasárnap - A meccsnap

Egy gyors heti összefoglalót követően a két csapat összemérheti tudását a riften belül, egy Bo3-as meccs keretein belül. A nyertes csapat tagjai fejenként 9 pontot kapnak, de ez az elérhető pontszám 3 hét után 14-re emelkedik. Az edzők minden meccs után a nyertes és a vesztes csapatból is kijelölnek 1-1 MVP-t, akik közül a chat dönti el ki érdemli meg az extra pontot, ami egyenlőre 2 pontot jelent, de 3 hét után ez is emelkedik, egészen 4-ig. Miután ez is megvan, mindkét edző új csapatot draftol és újrakezdődik az egész hét.

A meccseket, kihívásokat, a gyakorlásokat, a teljes showt követhetitek a Starforge YouTube és Twitch csatornáján is, ahol akár nekem is szurkolhattok, akár engem is kihívások elé állíthattok.

Az első két hét élményei

Nagyon nehéz volt titokban tartani ezt az egészet és hihetetlenül izgatott voltam, hogy végre itt az idő és elmesélhetem mindenkinek. A reptéren találkoztam először a többiekkel, megvártuk a szobatársamat és együtt mentünk a hotelba, ahova már a csapat egy része korábban érkezett. A show extra érdekessége, hogy mindenki szobatársa a lane-hez tartozó ellenfele. Csapattársak nem kerültek egy szobába, mindenki a saját riválisával került össze. Az első pár napban csak berendezkedtünk, pihentünk, megnéztük a várost és persze megismertük egymást. Szerencsére, nagyon figyeltek arra, hogy a lehető legkényelmesebb körülmények között legyünk. Az első vasárnap egyből a mélyvízbe dobtak minket és bevallom, a teljesen új és ismeretlen setup, az hogy majdnem 2 hétig nem loloztam és persze egy kicsit az idegesség is, életem egyik legkínosabb teljesítményét eredményezte, Nasussal 1/9-cel veszítettem el a bemutatómeccset. Kedden a fitness napon sikerült az első helyet megszereznem, bár szenvedtem az Unoban, de a cone illetve a kötélugrásban jól teljesítettem. A scream napokon teljesen szétaláztak minket, forg1ven volt olyan kedves és azt az utasítást adta a Team of Shadows-nak, hogy csak verjenek el minket teljes erővel. De erre is szükség volt, megtapasztalhattuk, mennyire kemény is lehet a játék. Miután három 20 perces és egy 17 perces játékot végigszenvedtünk, alaposan átbeszéltük az alapokat, a taktikákat és persze az optimális kommunikáció formáját. Úgy gondolom, eredményes volt a megbeszélés, hiszen vasárnap már 2-0-ra sikeresen nyertünk, a második meccsen már én is magabiztosan tudtam játszani. Sajnos MVP-t nem tudtam behúzni, de ami késik nem múlik.

A második hétre is Team Fire-be kerültem, de már jungle/support szerepre. Hétfőn elmentünk egy nagyon hangulatos melegvizes forrásra épülő fürdőbe, egyenesen a hegyekbe. Egy óra volt az autóút, de abszolút megérte. Ezt a napot tényleg a pihenésre fordítottuk. A két hét alatt volt szerencsém megismerni néhány nagyon kedves embert is akikkel elkezdtem felfedezni a várost és megismerni a bolgár kultúrát is. Ezt szeretném továbbra is folytatni. Annak ellenére, hogy a fő célom a verseny megnyerése, nagyon fontosnak tartom azt is, hogy minél jobban kihasználjam ezt az életre szóló lehetőséget. Szeretnék jobb játékossá válni a hat hét alatt, sok új dolgot tanulni és felfedezni. Ezen a héten nagyon szoros lesz a meccsnap, de bízom magamban, hogy győzni tudunk majd.

Ha pedig érdekel titeket a műsor, akkor amellett, hogy bármikor élőben követhetitek, igyekszem majd rendszeresen helyzetjelentést adni itt az Esport1 hasábjain.

Kövess Minket!