LEC: Világbajnoki ezüstérmessel erősíthet nyárra a KOI

LEC: Világbajnoki ezüstérmessel erősíthet nyárra a KOI

Elég váratlan cseréről pletykálnak a tavaly nyári LEC-bajnok kapcsán.

Mindössze két együttes jutott ki az EMEA-régióból a 2023-as MSI-ra, az idei év első nagy világversenyére. A MAD Lions és a G2 Esports játékosainak most arra kell koncentrálniuk, hogy valamilyen úton-módon felülkerekedjenek a többi régió bajnokcsapatain, valamint az LCK, az LPL és az LCS második kiemeltjein. A többi LEC-csapatnak jó néhány hét áll rendelkezésére ahhoz, hogy megerősödjenek, akár úgy, hogy teljesen új e-sportolókat építenek be a keretbe. Az első igazán nagy pletyka máris megérkezett, IWDominate értesülései szerint a KOI Trymbi helyére SwordArtot hozná a Summer Splitre.

SwordArt, a majdnem világbajnok

A veterán koreai támogató elképesztő eredményekkel büszkélkedhet, azonban sosem emelhette a magasba a League of Legends legértékesebb trófeáját. 2020-ban a Suning tagjaként eljutott a Worlds döntőjébe, azonban ott megállította őket a DAMWON GAMING. A vereség után elköltözött a support az Egyesület Államokba, hogy a TSM-mel megpróbáljon ismét sikereket elérni. Ez nem igazán jött össze számára, így tavaly már újra a kínai első osztályban találkozhattatok vele. Hu Shuo-Chieh utolsó szezonját az Anyone's Legendnél töltötte, akikkel botrányosan gyenge alapszakaszt futottak az LPL-ben. 3 győzelem mellett 13 vereséget gyűjtöttek be, így mindenképp érdekes, hogy miért pont ő segíthetne a KOI-n.

A Rogue-ból lett KOI összességében nem tudott sem télen, sem tavasszal igazán jó teljesítménnyel előrukkolni. A Winter Splitben elért bronzérem még egész jól mutat, de az elmúlt hetekben mindössze egy 6. helyet sikerült összehozniuk a legutóbbi kiírásban. Jelenleg az 5. helyen tanyáznak a bajnoki pontokat összesítő tabellán, vagyis mindenképpen szükségük van egy erős nyári rohamra ahhoz, hogy ott legyenek a Season Finalsben, ahova a három "kisebb" szakasz legjobb 6 csapata kerül be.

Kövess Minket!



Szerinted tényleg létrejöhet a SwordArt - Trymbi csere?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.